Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan po návrate domov privíta Jokerit už aj s Meszárošom a Chipchurom

Autor: Marián Masaryk  /   15. novembra 2016

Bratislavský Slovan sa takmer po mesiaci na cestách vrátil domov, kde odohrá nasledujúce tri zápasy. V utorok bude v Slovnaft Aréne hostiť Jokerit Helsinki. Podarí sa mu ukončiť sériu prehier?

Slovenský tím prehral posledné dva duely na tripe proti Astane a Jugre. Z ostatných šiestich zápasov vyhral iba dva. S 35 bodmi z 28 súbojov sezóny mu stále patrí až 12. miesto v Západnej konferencii.

V Bratislave sa Slovan predstaví prvýkrát od 21. októbra po šiestich zápasoch vonku. Na domácom ľade má bilanciu 4-2-1-3 v desiatich dueloch so ziskom 17 bodov z 30 možných. Momentálne ťahá v Slovnaft Aréne dvojzápasovú sériu výhier. Naposledy v nej zdolal Togliatti (3:2).

Článok pokračuje pod reklamou


Jokerit je nad hranicou postupu do play-off, so 45 bodmi z 29 duelov mu patrí siedma pozícia na Západe. Vyhral posledné tri zápasy, všetky doma. Vonku ich odohral zatiaľ 16, vrátane prvých siedmich v ročníku. Jeho bilancia je 6-0-2-8 so ziskom 20 bodov zo 48.

Zo siedmich vzájomných zápasov v KHL vyhral tím z Helsínk päť, vrátane všetkých troch domácich. V Bratislave je bilancia vyrovnaná 2-2, pričom Slovan zvíťazil v ostatnom súboji v januári tohto roka (4:2).

Favoritom zápasu bude tím z hlavného mesta Fínska, ktorý si bude chcieť predĺžiť víťaznú sériu na štyri duely. Slovan bude chcieť konečne zvíťaziť a natiahnuť si domácu sériu zápasov bez prehry. Podarí sa mu to? Duel sa začína o 19:00 aj na stanici Sport2.

Slovanu bude v zápase chýbať český útočník a s ôsmimi gólmi najlepší strelec Václav Nedorost. Pre zranenie ramena z ostatného duelu proti Jugre vynechá niekoľko týžd?ov. Naopak, do akcie sa po jednozápasovej suspendácii vracajú kapitán Andrej Meszároš a útočník Kyle Chipchura.

Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Meszároš, Novák, Smole?ák, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Hlinka, Chipchura, Jeglič – Ďaloga, Starosta, Musatov, Kopecký, Valský – Bačík, Pokorný, Vopelka, Luš?ák, Šťastný




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist