Vyhľadávanie
Slováci v KHL

V Zápase hviezd KHL uvidíme aj hráča Slovana! + zostavy

Autor: Marián Masaryk  /   27. decembra 2016

Kanadský útočník Jonathan Cheechoo si opäť zahrá v prestížnom Zápase hviezd KHL 2017. V tohtosezónnej edícii bude ako jediný zastupovať tím Slovan Bratislava.

Tridsaťšesťročného Cheechooa nominovala do exhibície samotná liga, bude hrať vo Výbere Bobrovovej divízie. Pôjde pre neho už o tretiu účasť v Zápase hviezd KHL. V sezóne 2013/14 v ?om reprezentoval Medveščak Záhreb, o rok neskôr Dinamo Minsk.

Cheechoo je po 44 zápasoch sezóny druhým najproduktívnejším hráčom Slovana s 27 bodmi za 11 gólov a 16 asistencií. V KHL už odohral vyše 200 duelov. Predtým absolvoval viac než 500 zápasov v zámorskej NHL, kde si v roku 2007 zahral v zápase hviezd. V sezóne 2005/06 bol najlepším strelcom ligy s 56 gólmi.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvé mená vybrali do Zápasu hviezd fanúšikovia, druhé novinári a tretie určili zástupcovia ligy. Jedno miesto vo výbere každej divízie je vyhradené pre štyroch mladíkov, ktorí najviac zaujmú v predvíkendovom Vyzývacom pohári.

Exhibičný týžde? v Ufe sa uskutoční 15. - 22. januára 2017 a vyvrcholí turnajom medzi výbermi jednotlivých divízií – Bobrovovej, Tarasovovej, Charlamovovej a Černyševovej.

V rámci neho sa odohrajú dva semifinálové zápasy a finále. V každom tíme bude 11 hráčov (jeden brankár a 10 korčuliarov), na ľade budú v jednom momente brankár a štyria korčuliari.

Nominácia na Zápas hviezd KHL 2017:

Bobrovova divízia:
fanúšikovia: Matt Gilroy (Spartak Moskva) – Pavel Dacjuk, Iľja Kovaľčuk (obaja SKA Petrohrad), Matt Ellison (Dinamo Minsk)

novinári: Igor Šesťorkin (SKA Petrohrad) – Chay Genoway (Jokerit Helsinki) – Ryan Stoa (Spartak Moskva)

vedenie KHL: Vjačeslav Vojnov (SKA Petrohrad) - JONATHAN CHEECHOO (SLOVAN BRATISLAVA), Francis Paré (Medveščak Záhreb)

Tarasovova divízia:
fanúšikovia: Matt Robinson (Dinamo Moskva) – Valerij Ničuškin, Ivan Telegin (obaja CSKA Moskva), Brandon Kozun (Lokomotiv Jaroslavľ)

novinári: Iľja Sorokin – Igor Ožiganov (obaja CSKA Moskva) – Maxim Afinogenov (Viťaz Podoľsk)

vedenie KHL: Oscar Fantenberg (HK Soči) – Dmitrij Kagarlickij (Severstaľ Čerepovec), Alexej Potapov (Torpedo Nižnij Novgorod)

Charlamovova divízia:
fanúšikovia: Kris Lee – Sergej Mozjakin (obaja Metallurg Magnitogorsk), Vladimir Tkačov (Ak Bars Kaza?), Anatolij Golyšev (Avtomobilist Jekaterinburg)

novinári: Pavel Francouz – Kirill Koľcov (obaja Traktor Čeľabinsk) – Dan Sexton (Neftechimik Nižnekamsk)

vedenie KHL: Nikita Filatov (Lada Togliatti), Danis Zaripov, Jan Kovář (obaja Metallurg Magnitogorsk)

Černyševova divízia:
fanúšikovia: Jevgenij Medvedev (Avangard Omsk) – Enver Lisin, Sami Lepistö (obaja Salavat Julajev Ufa), Maxim Šalunov (Sibir Novosibirsk)

novinári: Igor Bobkov (Admiral Vladivostok) – Zachar Arzamascev – Kirill Kaprizov (obaja Salavat Julajev Ufa)

vedenie KHL: Jan Kolář (Amur Chabarovsk), Nigel Dawes (Barys Astana), Chad Rau (Červená hviezda Kchun-lun)

Zdroj: oficiálny web KHL


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist