Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Zakončí Slovan dlhú domácu sériu víťazne? (preview)

Autor: Marián Masaryk  /   15. januára 2017

Slovan Bratislava čaká v nedeľu posledný desiaty zápas dlhej domácej série. Nadviaže na predošlé tri výhry a ukončí ju triumfom aj nad Jugrou Chanty-Mansijsk?

„Belasí“ ťahajú trojzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu. Z deviatich duelov domácej série vyhrali sedem, bodovali v ôsmich. Spolu počas nej získali 20 bodov z 27 možných.

V tabuľke Západnej konferencie sa tak udržali na 10. mieste so 66 bodmi zo 49 zápasov sezóny. Na play-off ich strácajú osem. V Slovnaft Aréne má bilanciu 14-11 so ziskom 42 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Jugra má za sebou štvorzápasovú domácu sériu, v rámci ktorej vyhrala tri duely, vrátane posledných dvoch. Vo Východnej konferencii jej však patrí až predposledná 14. pozícia s 55 bodmi zo 48 duelov.

Na posledné postupové miesto ich potrebuje ešte 13. Na ľadoch súperov má v tejto sezóne negatívnu bilanciu 9-15 so ziskom 27 bodov. Chanty-Mansijsk však bude oddýchnutý po týždni voľna.

V prvom vzájomnom súboji sezóny (12. novembra) Jugra zvíťazila doma nad Slovanom 2:1 a ukončil s ním päťzápasovú sériu prehier. Z doterajších ôsmich stretnutí v KHL vyhrala len dve, v Bratislave ešte ani jedno z troch.

Potvrdí Slovan formu aj úlohu favorita v poslednom dueli pred nasledujúcim päťzápasovým výjazdom? Pokúsi sa o to v takmer nezmenenej zostave. Do brány sa opäť postaví Barry Brust. Zápas sa začína o 17:30 aj na stanici Sport2.


Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Kundrátek, Sersen, Jeglič, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Surový, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Vopelka, Hlinka, Sádecký, Sukeľ

Pozri aj:
Asistent trénera Slovana: Druhá tretina bola jednou z našich najlepších
Slovan podľahol Jugre 1:2, Nedorost sa zranil + video


Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist