Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Moziakin doviedol obhajcu k tretej výhre nad Kunlunom a dosiahol míľnik + video

Autor: Marián Masaryk  /   26. februára 2017

V nedeľu sa hrajú tretie zápasy sérií prvého kola play-off vo Východnej konferencii. V úvodných dvoch nezaváhal obhajca titulu, ktorý aj v treťom zápase zdolal nováčika s dvomi Slovákmi.

Metallurg sa v historicky prvom zápase play-off v Číne natrápil, ale napokon vyhral 3:2 a má postupový mečbal. Dva body za gól a asistenciu si pripísal jeho kapitán Sergej Moziakin, ktorý prekonal hranicu 1 000 bodov v kariére. Kunlun prežil hneď v úvode dlhé oslabenie o dvoch hráčov a neskôr sa ujal vedenia, ale hostia troma gólmi otočili stav. Na strely však tesne prehrali (27:31).

Ani jeden zo slovenských útočníkov v tíme „červenej hviezdy“ nebodoval. Tomáš Marcinko, ktorý nedohrala predošlý duel, absolvoval 11 minút a 24 sekúnd s tromi strelami a štvorminútovým trestom za vysokú hokejku v tvári Moziakina. Vyhral všetkých päť vhadzovaní. Na konte tak má stále dve asistencie z prvých dvoch súbojov. Martin Bakoš odohral 17 minút a 48 sekúnd s dvomi strelami a menším trestom za hrubosť. Kunlun sa v utorok bude snažiť udržať v hre v druhom domácom zápase série.

Článok pokračuje pod reklamou


V ďalekom Vladivostoku dokázal Admiral využiť domáce prostredie a znížiť stav série na 1-2 po tesne výhre 4:3 nad Omskom. Hrdinom bol Maxim Kazakov, ktorý strelil dva góly, vrátane víťazného v 55. minúte. Najvýchodnejší tím tohto play-off skóroval v troch herných situáciách – pri hre 5 proti 5, v presilovke aj v oslabení. Avangard viedol po dvoch tretinách 3:2, ale náskok neudržal a nevybojoval si postupový mečbal.

Astana prestrieľala Čeľabinsk v prvom domácom zápase pomerom 32:19 a zaslúžene zvíťazila 3:1. V sérii sa tak ujala vedenia 2-1. Dva góly, vrátane víťazného v 41. minúte, strelil Nigel Dawes.

Ufa dokázala vyhrať prvý domáci duel série proti Kazani a znížila jej stav na 1-2. O triumfe 4:3 rozhodol v 52. minúte Enver Lisin. Oba tímy využili po dve presilové hry.

VÝCHODN? KONFERENCIA

Red Star Kunlun – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (stav série 0-3)



Admiral Vladivostok – Avangard Omsk 4:3 (stav série 1-2)



Barys Astana – Traktor Čeľabinsk 3:1 (stav série 2-1)



Salavat Julajev Ufa – Ak Bars Kaza? 4:3 (stav série 1-2)



Štvrté zápasy sérií sú na programe v utorok.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist