Vyhľadávanie
Správy

Prezident KHL: Máme za sebou najlepší ročník

Autor: Marián Masaryk  /   23. apríla 2017

Piatym zápasom finále Gagarinovho pohára sa na Veľkonočnú nedeľu skončila v poradí deviata sezóna KHL. Priniesla niekoľko rekordov a pamätných okamihov, ale aj kontroverzií. Ako ju hodnotí ligový prezident?


„Bola to zatiaľ najzaujímavejšia sezóna. Budúca bude, dúfam, ešte lepšia, ale už tretí rok po sebe sme zaznamenali veľký divácky záujem. Zápasy navštívilo spolu takmer 6 miliónov fanúšikov a prepísali sme tiež rekordy v televíznej sledovanosti. Teraz popracujeme na tom, aby bola jubilejná 10. sezóna ešte vzrušujúcejšia,“ vyhlásil Dmitrij Černyšenko pre ligový web.

„Bola to dlhá a intenzívna sezóna – takmer 200 dní a 870 zápasov (v základnej časti, pozn. red.). Aby takou bola, museli sme odviesť veľa tvrdej práce. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom, ktorí nás neprestali sledovať a gratulujem SKA k majstrovskému titulu.“

Článok pokračuje pod reklamou



Vedúci predstaviteľ nadnárodnej súťaže sa vyjadril aj k rozhodcom. Viacero ich verdiktov počas sezóny (hráči a tréner Slovana Bratislava by vedeli rozprávať) i v samotnom finále bolo minimálne sporných. Černyšenko to chápe a ubezpečil, že bude pracovať na zefektívnení práce arbitrov.

„Emócie sú v play-off vybičované, takže viem dobre pochopiť reakcie porazeného tímu. Je to však v rukách profesionálnych názorov našich rozhodcov. Šéf rozhodcovskej komisie mi potvrdil, že všetky kľúčové rozhodnutia boli posúdené. Rozhodcovia sa nedopustili fatálnych chýb, ktoré by významne ovplyvnili výsledky zápasov.“

„Nehovoríme, že boli perfektní, pretože nič nie je bez chýb, ale základom je, aby sme sa snažili byť viac profesionálni a efektívnejší. Budeme naďalej pracovať na zlepšovaní,“ dodal Černyšenko pre ruský R-Sport.

Pozri aj:
Padlo rozhodnutie. Bol víťazný gól Petrohradu regulérny? + video

PREHĽAD VÍŤAZOV KHL:

2009 – Ak Bars Kaza?
2010 – Ak Bars Kaza?
2011 – Salavat Julajev Ufa
2012 – Dynamo Moskva
2013 – Dynamo Moskva
2014 – Magnitogorsk
2015 – Petrohrad
2016 – Magnitogorsk
2017 – Petrohrad

Zdroj: oficiálny web KHL


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist