Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan opúšťa skúsený obranca. Smeruje do Číny!

Autor: Marián Masaryk  /   14. júla 2017

Slovenský obranca Marek Ďaloga po roku opúšťa tím Slovan Bratislava. Jeho tretím pôsobiskom v KHL bude čínsky Kunlun, ktorý prechádza prestavbou po úspešnej debutovej sezóne.

Denník Šport vo štvrtok informoval, že 28-ročný Zvolenčan sa sťahuje do hlavného mesta Činy. Bude v ?om tretím Slovákom po dvojici útočníkov Martin Bakoš a Tomáš Marcinko, ktorí sa po sezóne 2016/17 vrátili do českej extraligy. Kunlun dokráčal pri premiére v súťaži až do play-off, kde dokonca vyhral jeden zápas proti Magnitogorsku (1-4).

Ďaloga prišiel do Bratislavy z Kazane, kde v sezóne 2015/16 debutoval v KHL. V 45 zápasoch nazbieral osem bodov (5+3). Predošlé tri ročníky strávil v českej Tipsport extralige v tímoch Sparta Praha a Pardubice. Prvých šesť rokov profesionálnej kariéry odohral za rodný Zvolen. Slovensko reprezentoval na troch seniorských MS.

Článok pokračuje pod reklamou


Kozák zabojuje o miesto v tíme

Slovan oficiálne nepotvrdil odchod Ďalogu, ale na Facebooku informoval, že prijal na skúšku do tréningového kempu obrancu Lukáša Kozáka. Ten si dres „belasých“ obliekal spolu v troch sezónach, pričom v roku 2012 sa s ním tešil z posledného domáceho titulu.

Dvadsaťpäťročný Martinčan si v ostatnej sezóne zahral za Medveščak Záhreb, za ktorý strelil svoj prvý gól v KHL. Ročník začal v Trenčíne a skončil ho v tíme z rodného mesta. Dostal sa s ním až do semifinále Tipsport ligy. V minulosti pôsobil aj v Skalici a v Brne.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist