Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Omsk rozobral Slovan a uštedril mu druhú domácu prehru po sebe! + video

Autor: Marián Masaryk  /   05. septembra 2017

Slovan Bratislava utrpel v utorok druhú domácu prehru po sebe, keď podľahol Omsku jasne 1:4. V ostatných zápasoch sa Marek Ďaloga tešil z výhry Kunlunu a Martin Štajnoch bol pri debakli Jugry.

SLOVAN BRATISLAVA – Avangard Omsk 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)


Góly: 16. Viedenský (Buchtele, Ebert) – 5. Michejev (Košelev), 13. Semionov (Petersson, Košelev), 46. Galimov (Fajzulin), 51. Žukenov (Martynov, Minejev)
Strely: 30-39 (7-13, 11-11, 12-15) Trestné minúty: 29-12 (6-6, 6-4, 17-2)


Domáci hrali už po 36 sekundách hry prvú presilovku, no takmer v nej inkasovali. Do úniku sa dostal Fisenko, ale Mazanec si s jeho zakončením poradil. Rovnakému hráčovi zmaril v závere trestu ďalší nájazd skvelým obranným zákrokom Barker. V 5. minúte Omsk pretavil aktivitu na prvý gól, keď po prečíslení skóroval Iľja Michejev. Slovan až v 6. minúte prvýkrát ohrozil Furcha a následne hral v oslabení. Aj so šťastím sa ubránil a v strede prvej tretiny si zahral druhú presilovku. Mazanec v nej však musel zasahovať po úniku Michejeva. V 13. minúte už nemal nárok a Semionov zvýšil náskok Omsku na 2:0. Jeho gól musel potvrdiť video rozhodca. Slovan udrel hneď z prvej väčšej šance, keď Marek Viedenský v 16. minúte dotlačil puk za Furcha a znížil stav na 1:2. Omsk bol v úvodnej tretine jasne lepší a aj strelecký aktívnejší.

Článok pokračuje pod reklamou



Slovan začal druhú tretinu aktívne a po 94 sekundách mal na hokejke vyrovnávajúci gól Sádecký. Osamotený pred bránou však trafil iba Furcha. Následne hrali domáci presilovku, ale opäť v nej takmer inkasovali. Do ďalšieho úniku sa dostal Michejev, ktorý vybojoval presilovku pre Omsk. Zostala nevyužitá, no Mazanec sa musel obracať. V strede duelu hral v početnej výhode Slovan, ale Furcha v nej výraznejšie neohrozil. Do konca tretiny hral Omsk ešte tri ďalšie presilové hry, v ktorých mal niekoľko šancí na zvýšenie náskoku. Skóre sa však do prestávky nezmenilo.


Tretia tretina sa začala zostra a po vzájomnej roztržke boli vylúčení Šťastný s Berezinom. Oba tímy mali niekoľko dobrých šancí, no napokon uspel Omsk po ďalšom prečíslení. Do vedenia 3:1 ho poslal Andrej Galimov. V 49. minúte mal štvrtý gól na hokejke Martynov, no Mazanec podržal svoj tím. O dve minúty neskôr ho však prekonal Dmitrij Žukenov presnou strelou po samostatnom nájazde. Omsk si s prehľadom strážil náskok a od 57. minúty hral až do konca zápasu v presile po vylúčení Šťastného za zákrok do oblasti hlavy a krku. Skóre už nezmenilo, a tak hostia zvíťazili 4:1.


V Slovnaft Aréne takmer padol druhýkrát v ročníku negatívny rekord návštevnosti, pretože duel sledovalo iba 6 628 divákov (najmenej bolo 6 411). Prvú domácu sériu sezóny zakončí Slovan v piatok o 19:00 súbojom proti Nižnekamsku. V tabuľke Západnej konferencie je po siedmich zápasoch na 10. mieste so ziskom siedmich bodov.


Zostava SLOVANA: Mazanec (Štěpánek) – Barker, Meszároš (C), Kašpar, Viedenský, Buchtele – Voráček, Ebert, Smole?ák, Genoway, ?epík – Švarný, Taimi, Hrnka, Mikúš, Skalický – Kozák, Hedera, Šťastný, Sádecký, Šerbatov


Zostava Omsku: Furch (Šilin) – Medvedev (C), Menšikov, Lisov, Berezin, Martynov, Minejev, Nazarkin – Perežogin, Fisenko (A), Kugryšev – Košelev, Pianov, Michejev – Petersson, Semionov, Žukenov – Fajzullin, Stas (A), Galimov – Manukijan

Štatistiky oboch tímov pred zápasom:


Kunlun s Ďalogom vynuloval Ladu

Čínsky klub zaznamenal prvé čisté konto v sezóne, keď vyhral v Togliatti 2:0. O jeho góly sa postarali niekdajší hráč Slovan Kyle Chipchura a Wojtek Wolski, kým Magnus Hellberg zastavil všetkých 23 striel. Slovenský obranca Marek Ďaloga odohral 13 minút a šesť sekúnd s bilanciou dve strely a blok.

Štajnoch bol pri vysokej prehre s CSKA

Druhý slovenský obranca v akcii, Martin Štajnoch, utrpel so spoluhráčmi z Jugry prehru 0:5 na ľade CSKA Moskva. Odohral pri nej 18 minút a 14 sekúnd, počas ktorých vyslal na Iľju Sorokina dve strely.

Výsledky ostatných zápasov:

Ufa – Astana 3:5 (Nigel Dawes 3+0)

Čeľabinsk – Chabarovsk 5:4 SN

Magnitogorsk – Vladivostok 4:2 (Sergej Moziakin 2+1)

Togliatti – Kunlun 0:2
M. Ďaloga (KUN): 0+0, 13:06, 2 s

Soči – Nižnekamsk 5:3

CSKA Moskva – Jugra 5:0
M. Štajnoch (JUG): 0+0, 18:14, 2 s

Viťaz – Novosibirsk 1:2




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist