Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan vydoloval vo Vladivostoku bod. ?íha: Opäť sme robili zbytočné chyby

Autor: Marián Masaryk  /   11. septembra 2017

Slovan Bratislava odštartoval najvzdialenejší výjazd sezóny tesnou prehrou 1:2 po nájazdoch vo Vladivostoku. Mohol však odísť aj bez bodu, ak by nevyrovnal stav pol minúty pred koncom.

Admiral Vladivostok – SLOVAN BRATISLAVA 2:1 SN (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)


Góly: 29. Žafiarov (Makarenko, Kazakov), rozh. SN Sajustov – 60. Barker (Genoway, Kašpar)
Strely: 34-22 (15-9, 10-8, 9-5, 0-0), Trestné minúty: 2-4 (0-2, 2-2, 0-0, 0-0)


Admiral bol v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale bližšie ku gólu bol Slovan. Jeho prvú veľkú šancu otvorenie skóre spálil v 7. minúte Genoway, ktorý po ?epíkovej strele nedokázal zblízka prepasírovať odrazený puk za Nalimova. V 16. minúte zase neuspel Viedenský, ktorý sa snažil bekhendom doraziť do brány súpera strelu Kašpara. V závere tretiny si zahrali domáci prvú presilovku, ale Štěpánek si udržal čisté konto.

Článok pokračuje pod reklamou


Hneď v úvode druhej tretiny mal Admiral druhú presilovkovú možnosť, ale ani tá mu vedúci gól nepriniesla. Dočkal sa ho však v 29. minúte po dlhšom útočnom tlaku, keď nestrážený Damir Žafiarov prekonal Štěpánka strelou z ľavého kruhu. Už o 23 sekúnd neskôr mohlo byť 2:0, ale český brankár sa tentoraz zaskvel. Nalimov musel taktiež viackrát zasahovať, ale opäť mal menej práce ako jeho náprotivok. Zmeniť to mohla úvodná presilovka Slovana v 36. minúte, no veľa v nej nevymyslel, a tak sa skóre do prestávky nezmenilo.

Vladivostok bol v tretej tretine aktívnejší a takmer bez problémov si kontroloval jednogólový náskok. Štěpánek podržal svoj tím najmä v závere pri šanci Makarenka, ktorý mohol spečatiť triumf domácich. Naopak, Slovanu sa pol minúty pred koncom duelu podarilo vynútiť predĺženie. Cam Barker dorazil za bezmocného Nalimova strelu Genowaya ihneď po vyhranom vhadzovaní.

Aj v predĺžení mal viac z hry Admiral, no nikto z jeho hráčov nedokázal prekonať skvelého Štěpánka. Minútu pred koncom mal rozhodnutie na hokejke Sabolič, ale po prečíslení stroskotal na českom brankárovi. Spolu zastavil 33 striel, no v samostatných nájazdoch ho prekonali Maxim Kazakov aj Dmitrij Sajustov, ktorý rozhodol o výhre domácich 2:1. Nalimova neprekonal ani jeden zo štyroch slovanistov.


Miloš ?íha, tréner Slovan: „Opäť sme odohrali zápas, v ktorom sme hrali miestami veľmi dobre, no zárove? sme často robili aj zbytočné chyby. Pozitívne je, že máme aspo? bod. Negatívna je strelecká nemohúcnosť v nájazdoch, extra bod z nich nám chýba.“(Zdroj: TASR)

Druhý zápas aktuálneho výjazdu odohrá Slovan v stredu o 13:30 na ľade čínskeho Kunlunu v zostave aj s obrancom Marekom Ďalogom. S deviatimi bodmi po deviatich dueloch sezóny mu mmomentálne patrí posledná postupová, teda ôsma pozícia v Západnej konferencii.

Zostava Vladivostoku: Nalimov (Serebrjakov) – Blum, Kurašov, Volčenkov, Morrisonn, Zemčonok, Mnacjan, Gluchov – Sajustov, Tkačov, Sabolič – Žafiarov, Makarenko, Kazakov – Butuzov, Machanovskij, Alexandrov – Manukjan, Voronin, Krasnoslobodcev – Sergejenko


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Mazanec) – Ebert, Barker, Taimi, Meszároš, Švarný, Voráček, Kozák, Hedera – Smole?ák, Viedenský, Kašpar – Genoway, Buchtele, ?epík – Šťastný, Sádecký, Hrnka – Mikúš, Skalický, Hecl

Štatistiky oboch tímov pred zápasom:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist