Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan natiahol sériu prehier, Astane nestrelil ani gól! + video

Autor: Marián Masaryk  /   18. decembra 2017

Slovanu Bratislava nevyšiel úvodný zápas predvianočnej domácej série proti Barysu Astana. Namiesto ukončenia série prehier si ju predĺžil na šesť duelov a ešte viac sa vzdialil od play-off po prehre 0:2.


SLOVAN BRATISLAVA – Barys Astana 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 50. Ševčenko (M. Semionov), 60. Dallman (Vey)(EN)
Strely: 28-23 (7-8, 11-9, 10-6), Trestné minúty: 4-14 (0-14, 4-0, 0-0)


Prvá tretina gól nepriniesla, ale oba tímy mali po jednej veľkej šanci. Už v siedmej minúte mal Slovan šťastie, keď Nikulin trafil tyčku Štěpánkovej brány. V strede tretiny dostal menší i osobný trest na 10 minút Sagadejev a Genoway to mohol potrestať, ale v čistej gólovej pozícii prestrelil odkrytú bránku Karlssona. Slovan hral neskôr ešte jednu presilovku, ale ani v nej skóre neotvoril. Veľmi miernu streleckú prevahu mala Astana.

Článok pokračuje pod reklamou



Ani v druhej dvadsaťminútovke 7180 divákov v Slovnaft Aréne gól nevidelo. Viac práce mal tentoraz Karlsson, ktorému už po 84 sekundách hry pomohla tyčka po zakončení Šerbatova. Slovan ubránil dve oslabenia a bol aj nebezpečnejším tímom. Brankár Astany sa zapotil, ale udržal čisté konto, rovnako ako jeho český náprotivok.


Boychuk už po polminúte tretej tretiny trafil tyčku Karlssonovej brány a Genoway ju následne prestrelil. Trest prišiel v 50. minúte, keď Dmitrij Ševčenko zblízka dorazil puk za Štěpánka a poslal Astanu do vedenia 1:0. Domáci tím nedokázal napriek streleckej prevahe vyrovnať stav. Navyše, Dallman v závere skóroval do prázdnej brány a spečatil triumf Astany 2:0. Karlsson vychytal svoje štvrté čisté konto s 28 zákrokmi, Štěpánek čelil 23 strelám.


Slovan prehral šiesty zápas po sebe a piatykrát v sezóne na nulu. Zostáva iba o päť bodov pred poslednou Rigou na dne Západnej konferencie s 21-bodovou stratou na play-off. Barys sa posunul z deviateho na postupové šieste miesto na východe. Druhý zápas domácej série odohrá Slovan v stredu o 19:00 proti Togliatti.


Zostava SLOVANA: Štepánek (Sedláček) – Meszároš (C), Sersen (A), Ebert, Barker, Voráček, Švarný, Bačík – Kašpar (A), Genoway, Boychuk – Mikúš, Réway, Buchtele – Lamper, Šerbatov, Skalický – Hecl, Sádecký, Sloboda

Zostava Astany: Karlsson (Kudriavcev) – Dietz, Dallmann (A), Makľukov, Savčenko, Orechov, Semionov (C), Polochov, Lipin – Wright, Vey, Frattin – Starčenko, Gurkov , Žajlauov – Puškariov (A), Ševčenko, Michailis – Nikulin, Sagadejev, Akolzin





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist