Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan vyradil dres Kapuša a potom opäť zdolal Jokerit! + video

Autor: Marián Masaryk  /   30. decembra 2017

Slovan Bratislava zvládol aj domácu odvetu s Jokeritom Helsinki, ktorý zdolal opäť 3:2. Pred posledným zápasom KHL v tomto roku uviedol do klubovej Siene slávy Richarda Kapuša.


SLOVAN BRATISLAVA – Jokerit Helsinki 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)


Góly: 20. J. Mikúš, 42. Ebert (Sádecký, Garbutt), 55. Lamper (Šťastný) – 7. N Jensen (H. Ikonen, Regin), 53. Moses (Gilroy)
Strely: 26-32 (9-6, 7-11, 10-15), Trestné minúty: 6-6 (2-2, 4-4, 0-0)


Slovan bol od úvodu aktívnejší, ale ako prvý udrel Jokerit. V siedmej minúte ho poslal do vedenia 1:0 Nicklas Jensen, ktorý prekonal Štěpánka presnou strelou švihom z ľavého kruhu. Zakrátko mohli hostia viesť 2:0, ale Anttila trafil tyčku. Oba tímy neskôr hrali po jednej presilovke, no skóre sa v nich nezmenilo. Stalo sa tak až 46 sekúnd pred prvou prestávkou, keď Juraj Mikúš vyrovnal stav na 1:1 strelou spoza kruhov po chybnej rozohrávke Jokeritu.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhá tretina gól nepriniesla, ale diváci vo vypredanej Slovnaft Aréne videli niekoľko pekných akcií na oboch stranách. Bližšie k vedúcemu gólu bol Slovan, keď Skalický v 36. minúte po individuálnej akcii trafil pravú tyčku Zapolskiho brány. Oba tímy hrali opäť po jednej presilovej hre, domáci aj vo výhodnom formáte štyroch proti trom, ale stav sa nezmenil. Strelecky aktívnejší bol tentoraz Jokerit.


Záverečná tretina bola na góly najbohatšia. Už v 42. minúte poslal Slovan prvýkrát v zápase do vedenia Nick Ebert, ktorého jednoduchá strela od modrej čiary prepadla Zapolskimu cez výstroj. Jokerot zatlačil a v 53. minúte sa dočkal vyrovnania z hokejky Steva Mosesa. Po 71 sekundách však obnovil náskok domácich Patrik Lamper pohotovou strelou zblízka. Helsinský tím už na jeho gól nedokázal odpovedať, a tak Slovan zvíťazil 3:2. Rovnakým pomerom zdolal Jokerit pred štyrmi d?ami na jeho ľade. Celkovo nad ním vyhral piatykrát v sérii. Štěpánek prispel k ukončeniu série troch domácich prehier 30 zákrokmi. Ryan Garbutt asistoval pri debute v drese Slovana.


V predzápasovej ceremónii Slovan vyradil dres klubového lídra v počte asistencií, bodov i odohraných duelov. Richard Kapuš sa stal 13. členom jeho siene slávy. Po týžd?ovej vianočnej prestávke v KHL čaká Slovan od nedele 7. januára náročná trojzápasová domáca séria. Postupne privíta CSKA Moskva, Magnitogorsk a Čeľabinsk. Po 46 dueloch sezóne je stále na 12. mieste Západnej konferencie a na play-off stráca 21 bodov.




Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Sersen, Meszároš, Kašpar, Genoway, ?epík – Després, Ebert, Buchtele, Sherbatov, Mikúš – Švarný, Voráček, Skalický, Šťastný, Lamper - Bačík, Garbutt, Sádecký, Sloboda

Zostava Jokeritu: Zapolski (Rämö) – J. Jensen, Lauridsen, Lepistö (A), Gilroy, Kivistö – Ikonen, N Jensen, Regin (C) – Joensuu (A), Moses, O'Neill – Huhtala, Jormakka, Palola – Norman, Anttila, Wirtanen – Mäki, Marjamäki




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist