Vyhľadávanie
Sumáre

Obhajca končí v semifinále. CSKA vyradilo Petrohrad a zahrá si o titul! + video

Autor: Marián Masaryk  /   08. apríla 2018

Tím CSKA Moskva sa stal v nedeľu druhým finalistom tejto sezóny KHL. V šiestom zápase finále Západnej konferencie využil hneď prvý postupový mečbal a zdolal Petrohrad 3:2 po predĺžení.

CSKA Moskva – SKA Petrohrad 3:2 PP (0:2, 1:0, 1:0, 1:0), kon. stav série 4-2


Góly: 36. Nesterov (Šumakov, Šalunov), 57. Grigorenko (Popov), 70. Grigorenko (Popov, Petrov) – 2. Gusev, 5. Kovalčuk (Hersley, Gavrikov)
Strely: 32-35 (10-10, 12-13, 4-10, 6-2), Trestné minúty: 14-10 (6-6, 2-4, 4-0, 2-0), Brankári: Sorokin/Johansson - Koskinen


Zápas sa ešte ani nerozbehol a Petrohrad už viedol 1:0. Po 93 sekundách hry predviedol nevídaný kiks Iľja Sorokin, ktorému prepadla cez lapačku jednoduchá strela Nikitu Guseva. V piatej minúte zdvojnásobil náskok hostí Iľja Kovaľčuk, ktorý po peknej individuálnej akcii ukončil päťzápasové bodové suchoty. Nešťastník Sorokin inkasoval dvakrát z prvých dvoch striel a porúčal sa z brány. Pustil do nej hrdinu predošlého duelu Larsa Johanssona. Mikko Koskinen chytil všetkých 10 striel a oba tímy nevyužili svoje prvé presilovky, takže SKA viedlo po prvej tretine 2:0.

Článok pokračuje pod reklamou




Aj v druhej tretine bol pomer striel prakticky vyrovnaný. Moskovskému tímu sa v jej závere predsa len podarilo zdramatizovať duel. V 36. minúte strelil kontaktný gól na 1:2 Nikita Nesterov, ktorý sa umne natlačil pred Koskinena a usmernil puk za jeho chrbát. CSKA hralo ďalšie dve presilovky, Petrohrad jednu, no viac gólov vyše 5 000 divákov v Ľadovom paláci nevidelo. Johansson chytil všetkých 13 striel v tretine a dokopy 21, odkedy vystriedal Sorokina.


Petrohrad si v tretej tretine dlho strážil náskok a šesť minút pred koncom ho mohol ešte zveľadiť. Bogdan Kiselevič však zachránil CSKA v poslednej chvíli, keď dorážku Alexandra Barabanova po akcii Kovalčuka zastavil na bránkovej čiare. Petrohrad za to pykal v 57. minúte, keď nikým nestrážený Michail Grigorenko vyrovnal stav na 2:2. Hostia boli oveľa strelecky aktívnejší (10:4) a mali aj viac šancí rozhodnúť zápas, ale Johansson podržal svoj tím. Od príchodu do brány zastavil všetkých 31 striel. Skóre sa nemenilo, a tak nasledovalo predĺženie.



CSKA aj bez Kirilla Kaprizova v zostave napokon predviedlo dokonalý obrat. Petrohrad nevyužil niekoľko čistých šancí a doplatil na to. Grigorenko totiž v 70. minúte dorazil puk za Koskinena a druhým gólom po sebe rozhodol o výhre 3:2 i postupe do finále Gagarinovho pohára. Fantastický Johansson v domácej bráne neinkasoval ani raz v dvoch dueloch, pričom dnes zastavil všetkých 33 striel. Moskovský tím vyhral sériu 4-2 na zápasy a zahrá si druhé finále po roku 2016 o prvý titul v histórii. Jeho súperom bude Kaza?, ktorá bude hrať vo štvrtom finále o tretie prvenstvo.



Finále 10. sezóny KHL sa začne v sobotu 14. apríla v Kazani. Druhý zápas finále sa odohrá o dva dni neskôr v rovnakom meste, tretí a štvrtý v d?och 18. a 20. apríla v Moskve.


Pozri aj:
Obhajcovi hrozí koniec. CSKA získalo finálový mečbal! + video

Zostava CSKA: Sorokin (Johansson) – Kiselevič, Ožiganov, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Naumenkov, Sergejev – Andronov, Šumakov, Šalunov – Grigorenko, Popov, Ničuškin – Karnauchov, Scott – Popugajev, Petrov, Svetlakov – Kuzmenko


Zostava SKA: Koskinen (Šesťorkin) – Gavrikov, Belov, Chafizullin, Hersley, Zub, Zubarev, Rykov – Kovaľčuk, Thoresen, Šipačov – Daciuk, Barabanov, Gusev – Koskiranta, Plotnikov, Širokov – Tichonov, Kablukov, Ketov




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist