Vyhľadávanie
Sumáre

Kaza? vyhrala aj druhý domáci zápas finále + video

Autor: Marián Masaryk  /   16. apríla 2018

Po jednod?ovej prestávke pokračovalo v pondelok finále 10. sezóny KHL. Kaza? zvládla aj druhý domáci zápas proti CSKA a v sérii o Gagarinov pohár vedie 2:0.

Ak Bars Kaza? – CSKA Moskva 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)


Góly: 11. Azevedo (Zaripov)(PP), 37. Klinkhammer (Ohtamaa, Gluchov) - 20. Kiselevič (Scott, Popov)(PP)
Strely: 23-26 (10-8, 8-11, 5-7), Trestné minúty: 8-12 (2-4, 6-4, 0-4), Brankári: Garipov - Sorokin


Kaza? bola od úvodu druhého finálového stretnutia aktívnejšia a odmenou jej bol vedúci gól takmer presne v strede prvej tretiny. V presiovej hre o dvoch hráčov prestrelil všetko, vrátane navrátilca Iľju Sorokina, najproduktívnejší hráč tohto play-off Justin Azevedo. Asistoval mu bývalý dopingový hriešnik Danis Zaripov, ktorý hrá už šieste finále KHL o piaty titul v kariére. Ak by Azevedo bodoval aj v predošlom dueli, mohol vytvoriť nový rekord s 13-zápasovou bodovou sériou v play-off. CSKA však neskôr pridalo a gólovo odpovedalo rovnakou mincou, v jeho vôbec prvej finálovej presilovke. Na 1:1 vyrovnal stav taktiež nechytateľnou delovkou Bogdan Kiselevič, ktorý ukončil 70-zápasové strelecké suchoty 44 sekúnd pred prvou prestávkou. Odčinil tak jeho vylúčenie, po ktorom hralo CSKA v trojici.

Článok pokračuje pod reklamou



V druhej tretine bolo CSKA aktívnejšie aj vďaka trom presilovkám, ale Emil Garipov zastavil všetkých jedenásť striel a podržal svoj tím. Hráči pred ním to využili na to, aby druhýkrát išli domáci do vedenia. Gól na 2:1 strelil v 37. minúte Rob Klinkhammer, ktorý prekonal nie najistejšieho Sorokina strelou z pravého kruhu. Rozhodcovia však ešte posudzovali avizované zlé striedanie a vyšší počet hráčov Ak Bars na ľad. Protest trénera CSKA bol však napokon zbytočný a jeho tím prehrával po dvoch tretinách o gól.


CSKA bolo aj v tretej tretine strelecky aktívnejšie, ale Kaza? dominovala herne. Pomohli jej k tomu dve presilovky, ktoré však nevyužila. V 42. minúte zvýšil náskok domácich na 3:1 Zaripov, ale puk poslal do brány korčuľou a rozhodcovia gól po posúdení situácie videom neuznali. Ak Bars bola viackrát blízko k tretiemu gólu, no už neskórovala, rovnako ako CSKA. Garipov chytil všetkých sedem striel v tretine a celkovo 25 pri výhre domáceho tímu 2:1. Sorokin čelil 23 strelám.


Tretí zápas série, v ktorej vedie Kaza? 2-0, sa odohrá v stredu v Moskve.

Štatistiky brankárov pred finále č. 2:

Zostava Kazane: Garipov (Šaryčenkov) – Markov, Jarullin, Batyršin, Ljamkin, Ohtamaa, Manuchov, Sidorov – Sekáč, Lander, Azevedo – Zaripov, Tkačov, Galijev – Lukojanov, Burmistrov, Potapov – Gluchov, Svitov, Klinkhammer

Zostava CSKA: Sorokin (Johansson) – Kiselevič, Sergejev, Nestěrov, Marčenko, Pašnin, Naumenkov, Makjejev – Ničuškin, Popov, Petrov – Telegin, Šalunov, Grigorenko – Ľubimov, Andronov, – Kuzmenko, Svetlakov, Scott – Kaprizov

Pozri aj:
Kaza? otvorila finále KHL tesnou výhrou nad CSKA + video

Štatistiky a fakty pred 10. finále KHL: Demitrov rekord je v ohrození (preview)

Presne pred rokom Petrohrad získal Gagarinov pohár, presne pred siedmimi Ufa:




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist