Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan vyhral druhýkrát po sebe. Zdolal aj silné Dynamo Moskva! + video

Autor: Marián Masaryk  /   13. septembra 2018

Slovan Bratislava si vo štvrtok pripísal druhé víťazstvo v tejto sezóne. Po Čerepovci si doma poradil aj s favorizovaným Dynamom Moskva. Zdolal ho 3:2 vďaka dvom využitým presilovkám a výbornému výkonu brankára.


SLOVAN BRATISLAVA – Dynamo Moskva 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Góly: 27. Grman (Sukeľ, Klok), 44. ?epík (Taffe)(PP), 57. Gelinas (Taffe)(PP) – 46. Tarasov (Kagarlickij, Šipačov)(PP), 52. Brjukvin (Menšikov, Višněvskij)
Strely: 27-29 (10-10, 9-5, 8-14), Trestné minúty: 6-8 (2-4, 0-0, 4-4)
Brankári: Štěpánek – Jerjomenko


Slovan bol od úvodu zápasu aktívnejší a v piatej minúte si vypýtal prvú presilovku. Hrnka v nej otvoril skóre, keď z dorážky do odkrytej brány zdanlivo prekonal Jerjomenka, ktorý sa lapačkou načahoval za pukom. Rozhodcovia však po konzultácii a prezretí záznamu gól neuznali. V strede tretiny si zahrali v početnej výhode aj hráči Dynama, ale taktiež zostala nevyužitá. V 16. minúte ponúkli hostia Slovanu druhú presilovku, no tá mu vôbec nevyšla. Domáci mali už dvojnásobnú streleckú prevahu, no napokon bol pomer striel v prvých 20 minútach hry vyrovnaný. Obaja brankári predviedli po 10 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou


Sporný neuznaný gól:

Už po necelej minúte druhej tretiny mal vedúci gól na hokejke Lunter, ale z dorážky ?epíkovej strely netrafil odkrytú bránu Jerjomenka. V 27. minúte sa však Slovanu aktivita vyplatila a Mário Grman otvoril skóre duelu strelou švihom spoza pravého kruhu. Brankár hostí sa puku dotkol, ale gólu nezabránil. V 35. minúte mal najväčšiu šancu Dynama na vyrovnanie Kagarlickij, no jeho rýchle zakončenie po prečíslení zlikvidoval Štěpánek skvelým zákrokom. V závere tretiny mal český brankár šťastie, pretože zrazená strela Tarasova skončila na tyčke. Súper sa vzápätí dostal aj k dorážke, ale spoza brány už nedokázal skórovať. Slovan bol v druhej tretine strelecky aktívnejší a zaslúžene ju vyhral 1:0.


Úvod tretej tretiny priniesol dva presilovkové góly. Najskôr Michal ?epík aj so šťastím zvýšil náskok Slovana na 2:0, keď sa jeho strela z uhla odrazila do brány od chrbta Jerjomenka. O minútu a pol neskôr sa prvýkrát radovalo Dynamo zásluhou Daniila Tarasova, ktorý pohotovo zužitkoval prihrávku spoluhráča spoza brány. Hostia hrali potom ďalšiu presilovku a krátko po nej vyrovnal stav na 2:2 šikovnou tečou Vladimir Bryukvin. V 56. minúte dostal Slovan šancu rozhodnúť o výsledku a chopil sa jej pevne. Eric Gelinas v presilovej hre napriahol od modrej čiary a prestrelil všetko, vrátane Jerjomenka. Jeho gól bol napokon víťazný, keďže strelecky aktívnejšie Dynamo už ani po odvolaní brankára nedokázalo vynútiť predĺženie.

Góly Dynama:


Štěpánek prispel k triumfu 27 zákrokmi, kým Jerjomenko čelil 27 strelám. Slovan vyhral druhý zápas po sebe a s piatimi bodmi sa posunul z 11. na 9. miesto v Západnej konferencii. V sobotu odštartuje štvorzápasový výjazd na ľade Viťazu, za ktorý hrá aj slovenský útočník Marek Hrivík.

Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Klok, Schaus, Švarný (A), Bačik – ?epík (A), Taffe, Lunter – Lamper, Chipchura, Liška – Virta, Rau, Sukel' – Buc, Šimun, Hrnka


Zostava Dynama: Jerjomenko (Bočarov) – Nikulin (C), Pribylskij, Koivisto, Hietanen, Volkov, Višnevskij, Menšikov – Brjukvin, Mozer, Afinogenov (A) – Kagarlickij, Šipačov (A), Tarasov – Indrašis, Zackrisson, Boyd – Petunin, Jefremov, Pankratov – Igumnov


Predzápasové štatistiky oboch tímov:

Rudolf Červený je čerstvým otcom

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist