Vyhľadávanie
Sumáre

?epíkov hetrik nestačil. Slovan prehral na ľade Kunlunu po nájazdoch + video

Autor: Marián Masaryk  /   17. septembra 2018

Bratislavský Slovan odštartoval v pondelok trojzápas na ďalekom východe. Na ľade čínskeho Kunlunu vôbec prvýkrát skóroval i bodoval, ale prehral 3:4 po samostatných nájazdoch. Hetrikom sa zaskvel Michal ?epík.

Red Star Kunlun – SLOVAN BRATISLAVA 4:3 SN (0:1, 1:1, 2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 37. Savinainen (Palola, Lajunen), 48. Lajunen (PP), 54. Palola, rozh. SN Yip – 18. ?epík (Taffe, Virta), 22. ?epík (Sersen, Rau)(PP), 42. ?epík (Rau, Taffe)(PP)
Strely: 48-28 (14-12, 15-8, 15-7, 4-1), Trestné minúty: 20-16 (4-4, 12-8, 4-4, 0-0)
Brankári: Lazušin – Štěpánek


Slovan hral v prvej tretine v Šanghaji pomerne vyrovnanú partiu s domácim tímom, aj keď v úvodných minútach bol jasne lepším tímom. Kunlun napokon otočil pomer striel vo svoj prospech, ale Štěpánek zastavil všetkých jeho 14 pokusov. Lazušin sa tiež zapotil, no z 12 striel raz inkasoval. Do vedenia 1:0 poslal Slovan v 18. minúte Michal ?epík, ktorý potrestal obrovskú chybu Lattu pred vlastným brankárom. Jeho gól bol vôbec prvý, ktorý Slovan strelil na ľade Kunlunu. Oba tímy hrali po dve presilovky, ale všetky zostali nevyužité.

Článok pokračuje pod reklamou


V úvode druhej tretiny sa na ľade odohrala menšia strkanica a výsledkom bola presilovka pre Slovan. Po 97 sekundách hry ju využil ?epík, ktorý svojím druhým gólom v zápase zvýšil stav na 2:0. V strede duelu mohol vo vlastnom oslabení skórovať Chipchua, ale Lazužin jeho samostatný nájazd chytil. V 33. minúte sa pred Štěpánkom strhla ďalšia šarvátka, keď sa aktívnejší domáci hráči tlačili pred bránu Slovana. V 37. minúte sa predsa dočkali kontaktného gólu zásluhou Veli-Matti Savinainena, ktorý nastrelený puk dokázal prepasírovať za Štěpánka. Ten čelil v tretine 15 strelám, kým jeho náprotivok ôsmim.

V tretej tretine skóroval Slovan ešte skôr ako po začiatku predošlej. V 84. sekunde zavŕšil ?epík prvý hetrik v KHL, keď úspešne zakončil gólom na 3:1 kombinačnú akciu v presilovke o dvoch hráčov. Kunlun si do polovice tretiny zahral v početnej výhode hneď dvakrát. V druhom prípade ju zužitkoval už po deviatich sekundách Ville Lajunen, ktorý znížil skóre na 2:3. Domáci pokračovali v aktivite a odmenou im bolo vyrovnanie. Postaral sa o? ďalší Fín Olli Palola, ktorý prekonal Štěpánka nechytateľnou strelou. Kunlun prestrieľal Slovan v tretine 15:7, ale štvrtý gól už nepridal.

Gól nepadol ani v predĺžení, v ktorom bol tiež aktívnejší Kunlun. Napokon sa zaslúžene tešil z výhry, keď Štěpánka v prvej sérii samostatných nájazdov prekonal Taylor Beck a v piatej rozhodol o triumfe 4:3 Brandon Yip. Lazušina prekonal z piatich strelcov Slovana iba Rudolf Červený v tretej sérii. Štěpánek čelil dokopy až 48 strelám, kým slovanisti ohrozili Lazušina 28-krát.


?epíkov otvárací gól zápasu bol historický prvý, ktorý strelil hráč Slovana v Číne. Predošlé dva súboje KHL na ľade Kunlunu totiž prehral zhodne 0:2. ?epík zárove? vsietil jeho prvý hetrik v KHL. Slovan čaká tretí súboj aktuálneho výjazdu v stredu v Chabarovsku. Stále mu patrí 10. miesto v Západnej konferencii so šiestimi bodmi.

Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Gelinas, Sersen (C), Klok, Grman, Meszároš, Jánošík, Švarný (A), Hedera – Taffe, Virta (A), ?epík – Sukel', Rau, Červený – Chipchura, Liška, Lamper – Hrnka, Lunter, Šimun.


Zostava Kununu: Lazušin (Nalimov) – Parlett, Tam, Vitásek, Kundrátek (A), Lajunen, Gragnani – Jaw, Squires, Kane – Savinainen, Palola, Mertl – Sundström, Beck (A), Lundh – Yip (C), Latta, Nicholls.


Predzápasové štatistiky:

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava, Twitter


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist