Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan si v Ufe natiahol sériu prehier na štyri zápasy + video

Autor: Marián Masaryk  /   05. októbra 2018

Slovan Bratislava začal v piatok tretí výjazd v tejto sezóne. Favorizovaná Ufa doma nezaváhala a zvíťazila 4:1, aby uštedrila slovenskému tímu štvrtú prehru v sérii.

Salavat Julajev Ufa – SLOVAN BRATISLAVA 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)


Góly: 11. Kemppainen (Omark, Larsen), 13. Panin (Larsen, Hartikainen), 21. Kemppainen (Hartikainen, Omark), 46. Kugryšev – 17. Virta (Sersen, Chipchura)
Strely: 33-26 (10-11, 12-9, 11-6), Trestné minúty: 2-4 (2-0, 0-2, 0-2)
Brankári: Metsola - Štěpánek


Prvá tretina vyšla lepšie domácemu favoritovi, aj keď Slovan bol mierne strelecky aktívnejší (11:10). Ufa sa ujala vedenia 2:0 dvomi gólmi za dve a štvrť minúty tesne po polovici tretiny. Joonas Kemppainen najskôr prekonal Štěpánek tvrdou strelou spoza pravého kruhu a druhýkrát český brankár inkasoval z hokejky Grigoryho Panina, ktorý dostal ideálnu prihrávku medzi kruhy a nemýlil sa. Slovan hral dostal šancu znížiť stratu v úvodnej presilovej hre, ale tú nevyužil. V 17. minúte však predsa strelil kontaktný gól na 1:2 Patrik Virta, ktorý zblízka dorazil puk za chrbát Metsolu po nahodení Sersena od modrej čiary.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan nenadviazal na dobrý záver úvodnej tretiny. Už po 47 sekundách druhej zvýšil náskok Ufy na 3:1 druhým gólom v zápase Kemmppainen presnou strelou z ľavého kruhu. Bol to jediný gól v tretine, aj keď domáci mali viacero čistých šancí. Sám Kemppainen trafil v 29. minúte tyčku odkrytej brány. Pri jeho druhom góle si Teemu Hartikainen pripísal 200. bod v KHL v podobe asistencie. Metsola chytil všetkých deväť striel Slovan v tretine. Na Štěpánka ich smerovalo 12, pričom posledné dve minúty čelil prvej presilovke súpera. Zostala nevyužitá.

V tretej tretine Ufa nepripustila žiadnu drámu. Takmer 6 000 divákov potešil štvrtým gólom Dmitrij Kugryšev, ktorý v 46. minúte spečatil triumf 4:1. Po jeho zakončení z veľkého uhla si puk zrazil do vlastnej brány obranca Slovana. Domáci boli aj strelecky aktívnejší a mohli pridať ďalšie góly. Hrali tiež druhú presilovku, opäť po vylúčení Sersena, no v nej neskórovali. Omark trafil v 57. minúte tyčku. Metsola prispel k výhre 25 zákrokmi, Štěpánek čelil 33 strelám.

Kemppainenov 2. gól v zápase:

Slovan prehral štvrtý zápas po sebe a zostáva na dne Západnej konferencie s ôsmimi bodmi zo 14 duelov. V Ufe nezvíťazil ani na šiesty pokus. O dva dni sa v rámci aktuálneho výjazdu predstaví v Astane.

Zostava Ufy: Metsola (Karejev) – Panin, Larsen, Sergejev, Nazarevič, Arzamascev, Koledov, Jelizarov – Kemppainen, Omark, Hartikainen – Tkačov, Chochriakov, Burdasov – Osnovin, Majorov, Kugryšev – Soloduchin, , Kadejkin – Šen


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Sersen, Jánošík, Gelinas, Klok, Švarný, Meszároš, Hedera, Bačik – Sukel', Virta, Taffe – ?epík, Bailey, Červený – Liška, Rau, Chipchura – Lamper, Lunter, Hrnka





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist