Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Na Slovan čaká najhorší tím KHL. Uspeje v súboji posledných mužstiev konferencií?

Autor: Marián Masaryk  /   09. októbra 2018

Jediný slovenský zástupca v KHL prežíva najhoršie obdobie v tejto sezóne. Ťahá šnúru piatich prehier a pred sebou má posledné dva zápasy na výjazde. V prvom navštívi Novosibirsk, ktorý začal ročník katastrofálne. Poradí si s ním?


Pozri aj:
Ukončí Slovan sériu prehier na ľade Astany?
Slovan dnes začína ďalší náročný výjazd. Vydoluje nejaké body?

„Belasí“ už potrebujú vyhrať a proti trápiacemu sa Novosibirsku by to mohlo vyjsť. Rozdiel je však vo forme oboch tímov. Kým Slovan prehral posledných päť zápasov, vrátane oboch na tomto výjazde, Sibir vyhral dva z ostatných troch duelov. Sú to však jeho jediné víťazstvá v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan je na chvoste Západnej konferencie s ôsmimi bodmi a tromi triumfami v 15 stretnutiach. Novosibirsk má o polovicu bodov menej z rovnakého počtu duelov a je s prehľadom na poslednom mieste vo Východnej konferencii i v celej lige. „Konkurujú“ mu iba Chabarovsk a Vladivostok.

Jediné slovenské mužstvo v KHL však má predsa len niečo spoločné s tým sibírskym – obe inkasovali doposiaľ najviac gólov v súťaži (55), pričom Slovan ich streli o tri viac (29). Podobne sú na tom aj s bilanciou zápasov doma/vonku. Kým Novosibirsk vyhral doma jeden zo šiestich duelov v sezóne, Slovan zvíťazil na súperovom klzisku len raz z deviatich prípadov.

Čo sa týka vzájomných súbojov, Sibir vyhral osem z doterajších 12, vrátane päť zo šiestich na domácom ľade. Naposledy tam Slovan zdolal 3:1 (7. novembra 2017), pričom jedinú domácu prehru utrpel ešte v roku 2012. V minulej sezóne uspeli obe mužstvá na svojom štadióne.

Ukončí Slovan nepriaznivú sériu alebo prehĺbi svoju krízu proti outsiderovi súťaže?




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist