Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan vyhral piaty zápas v sérii. Inkasoval až v závere + video

Autor: Marián Masaryk  /   18. októbra 2018

Slovan Bratislava zvládol aj posledný zápas domácej série. Chabarovsk zdolal 2:1 a pripísal si piate víťazstvo po sebe.


SLOVAN BRATISLAVA – Amur Chabarovsk 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)


Góly: 33. Sukeľ (Meszároš. Virta)(PP), 37. Červený (Lunter)(OS) – 58. Jordán (Pjanov, Fajzullin)
Strely: 20-33 (6-10, 8-10, 6-13), Trestné minúty: - (4-2, 4-4, 2-4)
Brankári: Štěpánek - Alikin


V prvej tretine góly nepadli, ale bližšie k otvoreniu skóre bol Slovan. V 11. minúte sa ?epík rútil sám na Alikina, ale ten jeho bekhendový blafák vystihol. V 16. minúte ho zase zblízka neprekonal Červený a neuspel ani Taffe z následnej dorážky. Amur si nevypracoval žiadnu väčšiu šancu, ale Štěpánek aj tak čelil desiatim strelám. Slovan ich zaznamenal šesť. Nevyužil tiež presilovku zo štvrtej minúty, kým Chabarovsk ich premárnil v tretine dve.

Článok pokračuje pod reklamou



Aj v druhej tretine bol Amur strelecky aktívnejší, no Štěpánek opäť zastavil všetkých desať striel. Slovan však tentoraz premenil dve šance a vypracoval si náskok 2:0 vďaka špeciálnym formáciám. V strede zápasu najskôr Meszároš trafil tyčku Alikinovej brány, ale v 33. minúte už jeho delovka od modrej čiary pri presilovej hre skončila v Rusovej bráne. Usmernil ju do nej šikovnou tečou Matúš Sukeľ. V 37. minúte dokonca Slovan udrel vo vlastnom oslabení. Po chybe Rasskazova sa zrodil únik dvoch proti jednému, ktorý úspešne zakončil Rudolf Červený.


V tretej tretine bol Chabarovsk až dvojnásobne strelecky aktívnejší, ale Štěpánek dlho odolával. Až v 58. minúte ho prekonal Valentin Pjanov, ktorý tečoval za jeho chrbát Jordánovu strelu. Amuru však už nepomohlo ani odvolanie brankára a prehral 1:2. Alikin pritom čelil iba 20 strelám, kým Štěpánek sa zaskvel 32 zákrokmi. Slovan vyhral piaty zápas po sebe a udržal si ôsme miesto v Západnej konferencii.



Zostava Slovana: Štěpánek (Čiliak) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Meszároš, Klok, Jánošík, Bačik, Švarný – ?epík (A), Taffe, Červený – Liška, Sukel', Virta – Lamper, Bailey, Lunter – Baranov, Chipchura, Rau


Zostava Chabarovska: Alikin (Kašík) – Kondratěv, Kolář (A), Koriagin, Vorobjov, Aťušov (C), Jordán – Zohorna, Pjanov, Fajzullin – Potěchin, Rasskazov, Dedunov – Gorškov, Vj. Ušenin (A), Vl. Ušenin – Rudenkov, Kuznecov, Veličkin.





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist