Vyhľadávanie
Reprezentácia

Nemecký pohár: Slováci na úvod tesne podľahli Švajčiarom + video

Autor: Marián Masaryk  /   08. novembra 2018

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala vo štvrtok popoludní Nemecký pohár v Krefelde súbojom proti Švajčiarsku. Aj keď po prvej tretine viedla, napokon prehrala 2:3.

SLOVENSKO – Švajčiarsko 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. Bondra (Sukeľ, Malec), 43. Haščák (Puliš)(PP) – 30. Simion (Bertschy), 38. Rod (Bertschy), 48. Pestoni (Bertschy, Fuchs)(PP)
Strely: 14-18, Trestné minúty: 8-4 (2-2, 2-0, 4-2)
Brankári: Janus – Descloux


Slováci hrajúci premiérovo v nových reprezentačných dresoch mali výborný vstup do zápasu. Už po necelých dvoch minútach hry otvoril skóre šikovnou tečou Dávid Bondra. V piatej minúte dostali Švajčiari možnosť vyrovnať v prvej presilovej hre po vylúčení slovenského kapitána Sersena. Veľmi im však nevyšla a skóre sa nemenilo. V strede tretiny si zahrali v početnej výhode aj Slováci, ktorých náskok v nej mohol zvýšiť Ďaloga. Jeho rýchly únik však nezakončil presne. Jaroslav Janus nemal veľa práce a udržal si čisté konto.

Článok pokračuje pod reklamou



V druhej tretiny boli Švajčiari aktívnejší a podarilo sa im otočiť stav. V strede zápasu ho vyrovnal na 1:1 Dario Simion dorážkou zblízka a v 38. minúte poslal helvétov do vedenia 2:1 Noah Rod presnou strelou spoza pravého kruhu. Švajčiarsku hráči mali aj niekoľko ďalších gólových šancí. Navyše, podarilo sa im aj ubrániť druhé oslabenie v dueli.



V záverečnej tretine využili oba tímy po jednej presilovej hre. Najskôr v 43. minúte Marcel Haščák vyrovnal skóre na 2:2 po efektnej prihrávke Puliša pred bránu. O päť minút neskôr odpovedali rovnakou mincou Švajčiari, ktorých poslal do vedenia 3:2 Inti Pestoni dorážkou do odkrytej brány Janusa. Napokon to bol víťazný gól, lebo Gauthier Descolux v 50. minúte vychytal v čistej šanci Špirka. Mohol sa tešiť z víťaznej premiéry v bráne seniorskej reprezentácie Švajčiarska. Helvéti zaznamenali 34. výhru nad Slovenskom v histórii.



Skvelý zákrok Desclouxa proti Špirkovi:

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Janusa a Christopha Bertschyho, ktorý prihrával na všetky góly Švajčiarska. Druhý zápas na turnaji odohrajú Slováci v sobotu od 17:00 proti Výberu Ruska a posledný v nedeľu o 14:30 proti domácim Nemcom.

Zostava SLOVENSKA: Janus – Chovan, Ďaloga, Sersen (C), Rosandič, Grman, Malec, Mikuš, Gernát – Kudrna, Kytnár (A), Rapáč – Bondra, Lantoši, M. Sukeľ – Svitana, Špirko (A), Lunter – Bubela, Puliš, Haščák



Zostava Švajčiarska: Descloux – Frick, Fora (A), Glauser, Kreis, Karrer, Marti, Heldner, Rod (C) – Pestoni, Riad, Fuchs – Herren, Richard, Martschini – Simion, Albrecht, Mottet – Bertschy, Walser (A), Miranda




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist