Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan potrápil majstra, ale deviatu prehru v sérii neodvrátil + video

Autor: Marián Masaryk  /   13. decembra 2018

Slovan Bratislava privítal v sobotu úradujúceho majstra KHL v druhom zápase domácej série. Išlo o vyrovnaný duel, ale skončil sa rovnako ako ten pred mesiacom v Kazani. Domáci prehrali opäť 1:2 a natiahli negatívnu sériu.


SLOVAN BRATISLAVA – Ak Bars Kaza? 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 34. Lamper (Hrnka, Červený) – 7. Azevedo (Sekáč), 42. Jarullin (Markov, Galijev)(PP)
Strely: 37-29 (15-8, 12-5, 10-16), Trestné minúty: 4-10 (0-2, 0-8, 2-2)
Brankári: Štěpánek – Garipov


Článok pokračuje pod reklamou


V prvých dvoch tretinách bol Slovan aktívnejší, ale zlyhával na dobre chytajúcom Emilovi Garipovovi. Kaza? premenila z viacerých šancí v prvej tretine iba jednu, keď ju v 7. minúte poslal do vedenia Justin Azevedo. Potom však doplácala na vylúčenia a krátko po vypršaní tretieho menšieho trestu Slovan vyrovnal stav. V 34. minúte sa o to postaral po peknej akcii Patrik Lamper. Hostia udreli dokonca už v prvej presilovke. Po 104 sekundách tretej tretiny obnovil ich náskok Albert Jarullin. Slovan na tento gól nedokázal odpovedať a aj keď ho Jakub Štěpánek držal v hre, napokon prehral 1:2. Český brankár opustil duel s 27 zákrokmi, Garipov ich predviedol 36.

Slovan prehral už deviaty zápas v sérii, pričom ten proti obhajcovi titulu sledovalo vyše 7 000 divákov. V tabuľke Západnej konferencie je po ?om už na predposlednom 11. mieste. Kaza? sa vrátila na víťaznú koľaj, z ktorej ju vyviedol Petrohrad v predošlom dueli.





Posledný tretí zápas domácej série odohrá Slovan v stredu, keď privíta Rigu. Potom nasleduje týžd?ová reprezentačná prestávka.

Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Gelinas, Sersen (C), Grman, Klok, Jánošík, Meszároš (A), Bačik – ?epík (A), Taffe, Červený – Bailey, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Liška – Jeglič, Buc, Rau


Zostava Kazane: Garipov (Poďjapolskij) – Postma, Pedan, Markov (A), Jarullin, Abrosimov, Batyršin – Zaripov (A), Azevedo, Sekáč – Galijev, Popov, Gluchov – Potapov, Michejev, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), Osnovin – Kara




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist