Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan dlho viedol, ale napokon prehral aj v Minsku + video

Autor: Marián Masaryk  /   20. decembra 2018

Slovan Bratislava vo štvrtok neukončil dlhú sériu prehier ani na ľade Minska. Dlho viedol 1:0, ale náskok si neudržal a podľahol mu 1:2. Negatívnu šnúru natiahol už na 12 zápasov.

Dynamo Minsk – SLOVAN BRATISLAVA 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 47. Lisovec (Blum, Kovyršin), 53. Pulkkinen (Q. Howden, Wiercioch) – 8. Rau (?epík, Taffe)(PP)
Strely: 30-27 (7-8, 15-8, 8-11), Trestné minúty: 4-8 (2-2, 0-6, 2-0)
Brankári: Enroth – Štěpánek


Slovan začal lepšie a využil hneď prvú presilovku v dueli. V ôsmej minúte v nej otvoril skóre Chad Rau, ktorý po kombinačnej akcii dorazil puk za chrbát Jhonasa Enrotha. V závere prvej tretine strelil aj druhý gól, ale Casey Bailey bránil švédskemu gólmanovi v hre, a tak neplatil. V druhej tretine bol Minsk aktívnejší aj vďaka troma presilovkám, ktoré mu slovanisti poskytli. Jakub Štěpánek dlho odolával tlaku domácich, ktorí sa dočkali v 47. minúte. Jevgenij Lisovec našiel vyrazený puk a upratal ho do odkrytej brány. O šesť minút neskôr sa dostal do samostatného úniku Teemu Pulkkinen, ktorý sa nemýlil a rozhodol o výhre Dynama 2:1. Enroth k nej prispel 26 zákrokmi, Štěpánek čelil pri 12. prehre Slovana v sérii 30 strelám. Slovenský tím zostáva posledný v konferencii, pričom Minsk mu odskočil už na tri body a má dva zápasy k dobru. Predposledný Čerepovec má o bod viac v rovnakom počte duelov.

Článok pokračuje pod reklamou










Po dvoch d?och voľna sa Slovan predstaví v nedeľu doma proti Magnitogorsku. V rámci štvorzápasovej domácej série privíta v stredu Nižný Novgorod, na budúci piatok Nižnekamsk a 30. decembra Jokerit.

Zostava SLOVANA: Štěpánek (Čiliak) – Gélinas, Sersen (C), Klok, Grman, Jánošík, Meszároš (A), Švarný – ?epík (A), Taffe, Červený – Bailey, Sukeľ, Jeglič – Lamper, Hrnka, Sloboda – Baranov, Chipchura, Rau


Zostava Minska: Enroth (Karnauchov) – Wiercioch, Chenkel, Blum (A), Lisovec, Jevenko, Osipov, Gotovec – A. Kosticyn, Tereščenko (A), S. Kosticyn – Booth, Pulkkinen, Howden – Pavlovič (C), Kogalev, Kovyršin – Drozdov, Litvinov, Kitarov – Volkov





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist