Vyhľadávanie
Správy

KHL suspendovala dvoch hviezdnych hráčov za škaredé zákroky + video

Autor: Marián Masaryk  /   24. marca 2019

Športová a disciplinárna komisia KHL v sobotu rozdávala tresty. Za zákroky z piatkového posledného zápasu série medzi Ufou a Jekaterinburgom udelila dvojzápasové suspendácie jednému hviezdnemu útočníkovi z oboch tímov.

Oba podobné incidenty sa udiali v závere prvej tretiny piateho zápasu série na ľade Avtomobilistu. Nasledovali krátko po sebe a obaja vinníci boli za ne vylúčení do konca duelu. Okrem suspendácie dostali od ligy aj pokutu.

Stephane Da Costa putoval predčasne do kabíny po tom, ako v 19. minúte sekol útočníka Ufy Teemu Hartikainena do citlivého miesta. Verdiktu rozhodcov sa veľmi čudoval a pri odchode nahnevaný otrieskal hokejku o mantinel.

Článok pokračuje pod reklamou


Pre Francúza dodatočný trest znamená, že bude musieť vynechať prvé dva zápasy z budúcej sezóny. Jeho tím totiž po piatkovej prehre 1:4 vypadol z play-off.



Necelú minútu po vylúčení Da Costu sa porúčal z ľadu aj útočník Alexander Burmistrov, ktorý sa prezentoval takmer identickým zákrokom voči útočníkovi Anatolijovi Golyševovi. Dopustil sa ho nezmyselne počas päťminútvej presilovky jeho tímu.

Burmistrov, ktorý už mal na krku jeden zákerný faul zo série proti Jekaterinburgu, vynechá pre trest prvé dva zápasy finále Východnej konferencie proti Omsku.





Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist