Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slováci zdolali Švédov aspo? v nájazdoch. Čo rozhodlo o ich prehre? + video

Autor: Marián Masaryk  /   05. apríla 2019

Slovenskí hokejisti nezačali prípravu na domáce majstrovstvá sveta ideálne. Švédom podľahli 0:4, ale vyhrali aspo? exhibičné samostatné nájazdy. Ako zhodnotil výkon svojich zverencov hlavný tréner Craig Ramsay?


„Nezachytili sme úvod zápasu, nemali sme puk na svojich hokejkách. Po úvodnej desaťminútovke sme však hrali dobre, mali sme viaceré príležitosti, ktoré sme nepremenili. Odohrali sme aj jednu kvalitnú presilovku napriek tomu, že sme početné výhody zatiaľ príliš netrénovali. Rozhodujúcim faktorom švédskeho víťazstva bolo to, že sa súper dostával k častej streľbe a my sme mali viac pokusov zblokovať. Rovnako sme mali byť lepší v hre bez puku, ale Švédi hrali veľmi dobre a kvalitne korčuľovali. O zmenách v kádri sa ešte budeme rozprávať. Je možné, že sa do tímu pripoja hráči Popradu,“ povedal zámorský odborník pre oficiálny web SZĽH.

Slováci nestrelili v Topoľčanoch ani jeden gól a inkasovali štyrikrát, no v exhibičných nájazdoch vyhrali 2:1. Jhoansa Enrotha v nich prekonali Martin Bakoš a Matej Paulovič, autor víťazného pokusu.

Článok pokračuje pod reklamou


„Po dlhom čase som hral doma. Som rád, že som dostal šancu zahrať si v Topoľčanoch práve v reprezentácii. Pri nájazde som cítil, že ma ľudia povzbudzujú. Skúsil som to, čo mám nacvičené a vyšlo to,“ opísal svoj nájazd. Ako hodnotí výkon Slovenska? „Mali sme slabší vstup do zápasu, v úvodných desiatich minútach sme prakticky nič neukázali. Švédi nás tam točili v našom pásme. Potom sme si na striedačke povedali, že to musíme zmeniť a bolo to o niečo lepšie. Mali sme aj nejaké príležitosti, ale nevyužili sme to. Súper bol lepší v pohybe, kvalitne kombinoval a my sme na to nedokázali reagovať.“

Slovensko odohralo so Švédskom okrúhly 40. vzájomný súboj a utrpelo 27. prehru. Vyhralo 10-krát a trikrát remizovalo. Podľa útočníka Dávida Grígera bol však súboj s úradujúcimi dvojnásobnými majstrami sveta cennou lekciou.

„Je to škoda, mali sme niekoľko príležitostí na strelenie gólu, ale, bohužiaľ, nedali sme ho. Výsledok 0:4 pre nás nie je dobrý, ale hra nebola až taká zlá. V niektorých momentoch sme Švédov dokázali zatlačiť, ale chýbal nám aj kúsok šťastia. Síce sme prehrali, ale príprava sa iba začala a myslím si, že to bola na začiatok veľmi kvalitná skúška. Určite si tento zápas rozoberieme a v nasledujúcich dueloch budeme chcieť byť lepší.“




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist