Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Liška, Bakoš i Čajkovský zažívajú v KHL životnú sezónu

15. decembra 2019

Kontinentálna hokejová liga obnoví svoj program už v utorok. Poďme sa v závere reprezentačnej prestávky pozrieť na slovenských korčuliarov, ktorí doteraz nezažili v lige lepšiu sezónu, ako tú, ktorú zažívajú práve teraz.

Začneme hráčom, ktorý sa zaradil medzi milé prekvapenia celej KHL. Útočník Adam Liška debutoval v lige vlani s bratislavským Slovanom a v 52 zápasoch zaznamenal štyri góly a šesť asistencií. Na svoj vek a trápiaci sa tím podáva sympatické výkony.

V tomto ročníku však svoju hru pozdvihol na vyššiu úrove? a v Čerepovci sa zaradil medzi kľúčových hráčov. Už po 36 zápasoch si vytvoril nový osobný rekord s 11 bodmi, keď strelil osem gólov a pridal tri asistencie.

Článok pokračuje pod reklamou


Ďalším útočníkom, ktorí si vytvoril nové bodové maximum je Martin Bakoš. V prvej sezóne v drese Vladivostoku odohral 33 zápasov, v ktorých nazbieral 24 bodov – o dva viac ako v ročníku 2016/17, v ktorom v drese Kunlunu odohral 47 duelov.

Bakoš v tomto ročníku ešte zaútočí aj na svoj osobný rekord v počte strelených gólov. V spomínanej sezóne ich nastrieľal súperom 11, teraz ich má na konte 9.

Obranca Michal Čajkovský z moskovského Dynama bojuje o post najproduktívnejšieho Slováka, keď v prvých 36 zápasoch strelil šesť gólov a pridal 16 asistencií. O tri body tak už prekonal svoje osobné maximum z ročníka 2017/18, v ktorom bol ako hráč Jekaterinburgu devätnásťbodový.

Bratislavský rodák má tiež blízko k novému osobnému maximu v počte strelených gólov – k vyrovnaniu zápisu spred dvoch sezón mu chýba už len jeden gól.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist