Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slováci v KHL a boj o play-off: Kto má ešte nádej a kto je bez šance?

06. februára 2020

V Kontinentálnej hokejovej lige je aktuálne reprezentačná prestávka, ale od 11. februára začnú záverečné boje o play-off. A v nich sú aj slovenskí zástupcovia.

Na úvod si zrekapitulujme tímy, ktoré už majú miestenku v play-off istú. V Západnej konferencii ide o CSKA Moskva, Petrohrad, Dynamo Moskva a Jokerit. Vo Východnej konferencii majú istotu Kaza?, Omsk, Barys a Jekaterinburg.

Istým účastníkom bojov o Gagarinov pohár je tak zo Slovák zatiaľ len obranca Michal Čajkovský.

Článok pokračuje pod reklamou


Na západe má však k tomu veľmi blízko brankár Július Hudáček, ktorého Spartak už potrebuje získať len bod. Postup mu zaistí aj to, ak HC Soči stratí bod. Olympijské prímorské mesto ohrozuje okrajovo aj Jaroslavľ, ktorý má však postup tiež na dosah.

Podstatne otvorenejšie je to na pozíciách sedem až deväť, na ktorých postupne figurujú Nižnij Novgorod (58 bodov), Podoľsk (58) a spomínané Soči (52), ktoré má zápas k dobru – odohrá ich ešte osem.

Už menšie šance na postup má Čerepovec Adama Lišku, ktorý šesť zápasov pred koncom stráca na postupové miesto 10 bodov a prehral štyri zápasy po sebe. Už najbližšia prehra ho môže pripraviť o nádeje. Tie už dlhšie nemá Riga, za ktorú si v tejto sezóne zahral aktuálne zranený Marek Ďaloga.

Na východe sú na rozhraní play-off Kunlun Dávida Bondru a Vladivostok Martina Bakoša. Čínsky klub je ôsmy s 57 bodmi, ale odohral o tri zápasy viac ako Admiral, ktorý na? stráca len tri body. Šiesta Ufa má 61 bodov, siedmy Magnitogorsk 58, a tak je stále možné, že by si v play-off zahrali oba tímy so Slovákmi.

Pre ne sú však konkurenciou aj zvyšné kluby Chabarovsk, Nižnekamsk a Čeľabinsk. Prvé dva menované tímy strácajú na postupové métu päť bodov a odohrajú ešte osem zápasov. Traktor už je blízko k tomu, aby bol z boja vyradený – odohral o zápas menej a stráca desať bodov.

Záver základnej časti bude v KHL zaujímavý. Už teraz môžeme počítať s tým, že si v play-off zahrajú minimálne dvaja Slováci – Čajkovský a Hudáček. Pravdepodobné je, že by sa k nim mohol pridať ešte jeden – Bakoš alebo Bondra, hoci ten je stále na maródke. Teoreticky je tu šanca aj na to, že by postúpili obaja. Liška má už tiež len teoretickú nádej.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist