Vyhľadávanie
Správy

Jokerit končí svoju sezónu. Fasel chce, aby ju skončila aj celá KHL

15. marca 2020

Doteraz to vyzeralo tak, ako keby sa nový koronavírus Kontinentálnej hokejovej ligy netýkal. Zápasy sa hrali a neprišli plány nezačať druhé kolo play-off podľa plánov. Aj to sa však už medzičasom v istej miere zmenilo.

KHL síce stále play-off neprerušuje, ale v sobotu prišla o jedného zo svojich účastníkov. Fínsky Jokerit sa rozhodol, že do série proti Petrohradu nevstúpi a sezónu ukončí predčasne. Toto rozhodnutie padlo po dlhých rozhovoroch vedenia klubu s doktormi a hráčmi.

„Toto sú výnimočné časy a vyžadujú si výnimočné opatrenia. Blaho a zdravie ľudí a spoločnosti sú najdôležitejšie a Jokerit sa chce v tejto situácii zachovať zodpovedne. Bolo to veľmi náročné, ale nevyhnutné rozhodnutie,“ povedal Jari Kurri.

Článok pokračuje pod reklamou


Petrohrad má tak automaticky postupuje do 3. kola. V KHL momentálne zápasy ovplyv?uje len nariadenie Moskvy zakázať podujatia s 5000 a viac ľuďmi. Aj preto prezident IIHF René Fasel apeluje na súťaž, aby urobila ráznejšie opatrenie a sezónu ukončila.

„Bolo by to spravodlivé. Buďme realisti, sezónu ukončili mnohé európske ligy, je to ťažká situácia. Zdravie ľudí je veľmi dôležité. Musíme akceptovať skutočnosť, že Jokerit nepokračuje v play-off. Toto rozhodnutie je rozhodnutím chrániť populáciu a jej zdravie,“ povedal pre Ria Novosti.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist