Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Rybár: Rád by som mal lepšiu úspešnosť. Je to však ťažké

17. decembra 2021

Slovenský brankár Patrik Rybár je so svojou prvou sezónou v KHL zatiaľ spokojný aj napriek tomu, že jeho Minsk momentálne figuruje na deviatom mieste Západnej konferencie a najťažšie zápasy má ešte len pred sebou.

„Chytá sa mi dobre, som v bránke často, len sme nevyhrávali. Mali sme zranených veľa hráčov a takisto sme mali v šatni covid. Vypadli sme teraz tesne z play-off miest. Máme čo robiť, aby sme sa vrátili,“ povedal Rybár pre denník Šport. „Musíme len zabojovať, ľahšie to už nebude. Treba ukázať charakter.“

Dvadsaťosemročnému rodákovi zo Skalice naštrbil úvod sezóny pozitívny test po druhom zápase. Po návrate z karantény odchytal zase len dva zápasy a utrpel zranenie slabín. V poslednom čase sa však na nedostatok príležitostí sťažovať nemôže.

Článok pokračuje pod reklamou


„Celkovo som spokojný, aj keď by som mal rád vyššiu úspešnosť zákrokov. Lenže je to ťažké. Hráme kanadský hokej hore-dolu, máme veľa šancí, ale povoľujeme ich aj súperom,“ skonštatoval Rybár, ktorý sa o bránkovisko delí s mladým Alexejom Kolosovom.

„Máme rovnaký počet odchytaných zápasov. Tiež mal covid, ale potom si natiahol väz v kolene, tak som dostal znova šancu. Dôležité bude, ako zvládneme december a január, len musíme byť zdraví.“


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist