Vyhľadávanie
MS 2014

MS 2014: Slovensko si pripísalo prvú výhru

14. mája 2014

Slovenskí hokejoví reprezentanti v stredu narazili na svojho štvrtého súpera na svetovom šampionáte. Nórov porazili 5:2.

Slovensko - Nórsko 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Góly: 2. Tatar (Mikúš, Miklík), 10. Mikúš (Miklík, Ďaloga), 40. Nagy (Marinčin), 48. Nagy (Ďaloga, Laco), 49. Miklík (Tatar) – 6. Bonsaksen (Stene), 12. Ask (K. Olimb, M. Olimb)

V prvej tretine sa diváci dočkali zaujímavého vyrovnaného hokeja a veľkého počtu gólov. Slováci sa dvakrát ujali vedenia, ale dlho si neudržali ani jedno. Prvý gól strelil už po 66 sekundách hry Tomáš Tatar, ktorý šikovne tečoval puk z hokejky Švarného, ktorý ešte predtým usmernil Mikúš. O štyri a pol minúty vyrovnal strelou od modrej Bonsaksen. V desiatej minúte sa po individuálnej akcii presadil Juraj Mikúš, ale tento raz vedenie trvalo len necelé dve minúty. Strelou z ľavého kruhu prekonal Laca Ask. Laco urobil niekoľko dôležitých zákrokov a blysol sa hlavne v 16. minúte, kedy Trygg dorážal puk do odkrytej brány, no slovenský gólman ho efektne stiahol hokejkou do svojej moci.

Článok pokračuje pod reklamou


V druhej tretine diváci videli podstatne menej gólov, ale veľa vylúčení. Hokej bol opäť vyrovnaný a šance sa rodili na oboch stranách. Najväčšie spálil Roymark, ktorý sa počas oslabenia dostal do samostatného úniku, a Réway, ktorého bekhendová dorážka v závere tretiny opečiatkovala tyčku Haugenovej brány. Už keď to vyzeralo, že sa pôjde do šatne za bezgólového stavu, rozveselil slovenských priaznivcov Ladislav Nagy. 18 sekúnd pred koncom uspel strelou z pravého kruhu.

Do tretej tretiny vstúpili Slováci aktívne a ešte v jej prvej polovici rozhodli o osude duelu. V 48. minúte sa po druhý raz v zápase presadil Nagy, ktorý sa prezentoval pekným prienikom ako za jeho starých najlepších čias. Neprešla ani minúta a vedenie bolo už trojgólové. Michel Miklík, ktorý predtým nazbieral dva asistencie, aj so šťastím prekonal zozadu Haugena. Slovenskí hráči mali hru pod kontrolou a duel dohrali už bez inkasovaného gólu. Tešili sa tak z prvej výhry na turnaji.

Najlepší hráči zápasu: Tomáš Tatar (SVK) - Martin Roymar (NOR).

Zostava Slovenska: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Švarný, Valach, Marinčin, Brejčák, Čereš?ák – Hrivík, Šatan, Nagy – Miklík, Mikuš, Tatar – Pánik, Marcinko, Haščák – Skokan, Videnský, Šťastný – Réway.

Zostava Nórska: Haugen (Söberg) – Holös, Ödegaard, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Espeland – Hansen, Röymark, Forsberg – Bastiansen, K. Olimb, M. Olimb – Olden, Skröder, Ask – Stene, Lovlie, Martinsen – Roest, Dahlström.

Ostatné zápasy

Skupina A
15:45 Česko - Taliansko 2:0 (00, 1:0, 1:0)

Skupina B
15:45 Švajčiarsko - Nemecko 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
19:45 Rusko - Kazachstan 7:2 (1:0, 3:0, 3:2)




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist