Vyhľadávanie
MS 2014

MS 2015: Zloženie základných skupín

Autor: Marek Kantorík  /   25. mája 2014

Slovenskí hokejisti sa na budúcoročných majstrovstvách sveta, ktorých dejiskom budú české mestá Praha a Ostrava, predstavia v skupine B. Rozhodol o tom rebríček Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) po tohtoročnom svetovom šampionáte.

Lídrami dlhodobého rebríčka zostali Švédi, ktorí v bieloruskom Minsku získali bronzové medaily. Druhé miesto patrí Fínom, ktorí by v prípade zisku titulu majstrov sveta predstihli svojho geografického suseda. Na tretiu priečku sa posunuli noví majstri sveta z Ruska. Slovensku patrí naďalej ôsma pozícia, za siedmymi Švajčiarmi momentálne zaostávajú o 25 bodov a pred deviatymi Lotyšmi majú náskok 145 bodov.

Na základe rebríčka by Slovensko malo hrať v A-skupine spolu aj s domácim Českom, ale organizátori už avizovali, že hostiteľskú krajinu chcú mať v jednej skupine v Prahe a slovenskú reprezentáciu v druhej v Ostrave. Aj preto nastala zmena a Slovensko presunuli do druhej skupiny namiesto Švajčiarska. Slováci sa B-skupine stretnú s Fínmi, Rusmi, Američanmi, Nórmi, Bielorusmi, Slovincami a Dánmi.

A-Skupina (Praha): Švédsko, Kanada, Česko, Švajčiarsko, Lotyšsko, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko.
B-Skupina (Ostrava): Fínsko, Rusko, USA, Slovensko, Nórsko, Bielorusko, Slovinsko, Dánsko.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist