Vyhľadávanie
MS 2014

Fínsky hokej má za sebou skvelú sezónu

26. mája 2014

?no, sklamanie z neúspechu vo finále bolí a strieborné medaily zvyčajne chutia dobre až s odstupom času. Napriek tomu však fínsky hokej nemôže byť sklamaný z toho, akú sezónu zažil.

Všetko začalo na prelome rokov, kedy sa vo Švédsku konali majstrovstvá sveta juniorov. Do nich Fínsko vstupovalo ako tím, ktorý nebol hlavným favoritom, no mohol pozitívne prekvapiť. A nakoniec aj prekvapil, keď vo finále zdolal domáci výber a získal svoje prvé zlato v tejto vekovej kategórii od roku 1998.

Vo februári potom „Suomi“ porazili vo štvrťfinále domáce Rusko na olympiáde v Soči a len tesne im unikla finálová účasť. Nakoniec si ale semifinálový neúspech so Švédskom napravili víťazstvom 5:0 nad USA v boji o bronz. Bola to šiesta olympijská medaila pre fínsky mužský hokej.

Fínsko malo zlato a malo bronz. Na aprílovom šampionáte hráčov do 18 rokov svoju medailovú zbierku neskompletizovalo, no dokázalo to práve v Minsku, kde tím Erkku Westerlunda získal práve striebro po finálovej prehre 2:5 s hviezdnym Ruskom. Predtým „Suomi“ vyradili kanadu a Česko.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist