Vyhľadávanie
Sumáre

Omsk zvíťazil nad Slovanom 5:3 + video

Autor: Marián Masaryk  /   03. decembra 2016

Slovan Bratislava prehral aj posledný zápas aktuálnej domácej série proti Avangardu Omsk a celkovo štvrtý po sebe. Druhý najlepších tím Východnej konferencie vyhral v Bratislave 5:3.



SLOVAN BRATISLAVA – Avangard Omsk 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Góly:18. Taffe (Smole?ák, Meszároš)(PP), 36. Chipchura (Jeglič, Luš?ák), 42. Taffe (Plastino) – 4. Junkov (Booth, Fiščenko), 21. Burdasov (Kučeriavenko), 51. Sobotka (Martynov), 54. Perežogin (Sobotka)(PP), 58. Chochriakov (Burdasov)
Strely: 31-31, Trestné minúty: 42-8

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan bol od úvodu strelecky aktívnejší, ale Omsk udrel z prvej väčšej šance. Už vo štvrtej minúte zápasu osamotený Junkov z prvej prekonal Poggeho. Puk sa od neho odrazil do brány, keď sa presúval. Po góle hostia kontrolovali hru. Slovan sa neskôr prebral a v 27. minúte si vybojoval prvú presilovku. Rovnako ako v predošlom zápase, dokázal ju využiť. Jeff Taffe po 56 sekundách vyrovnal stav na 1:1. V 19. minúte si zahral prvú presilovku Omsk, 15 sekúnd si z nej preniesol do druhej tretiny.

Omsku vyšiel aj vstup do druhej tretiny, v ktorej skóroval už po 19 sekundách. Ihneď po vhadzovaní zaskočil Poggeho Burdasov pohotovou strelou z medzikružia. Slovan mal vzápätí šancu druhýkrát vyrovnať v jeho druhej presilovke v zápase, no tá mu nevyšla. V 29. minúte Meszároš po súboji narazil do brány a duel predčasne opustil. Chipchura medzitým skóroval, ale jeho gól rozhodcovia neuznali. Slovan bol aktívny, ale prepadal v obrane. Pogge zastavil samostatný únik aj prečíslenie dvoch proti jednému. Chipchura predsa len vyrovnal na 2:2 v 36. minúte, keď sa najlepšie zorientoval pred Furchom. Omsk si ešte v závere tretiny zahral dve presilovky, tú druhú predelila prestávka.

Slovan sa ubránil dohrávanej tretej presilovke Omska. V 43. minúte bol vylúčený jeden hráč na oboch stranách a hralo sa štyria proti štyrom. Perežogin mohol poslať Avangard tretíkrát do vedenia, ale sám pred Poggem neuspel. Hostia mali v tretej tretine viac z hry. V 47. minúte Slovan strelil tretí gól, ale ani ten po dlhom posudzovaní neplatil. Chipchura totiž pri páde znemožnil Furchovi chytiť dorážku Jegliča. V 51. minúte poslal Omsk do vedenia 3:2 Sobotka, ale už o 33 sekúnd už bolo 3:3 po Taffeho dorážke Plastinovej strely. Práve dvojgólový Taffe bol však v 53. minúte vylúčený do konca zápasu. Následnú presilovku využil Perežogin. Piaty úder zasadil Slovanu v 58. minúte Chochriakov. Nevydarený záver ho tak pripravil minimálne o bod.

Slovan prehral štvrtý zápas po sebe celkovo a už piaty domáci v sérii. V utorok začne v Minsku posledný trip tohto kalendárneho roka. V rámci neho zavíta ja Helsínk a Rigy. Po reprezentačnej prestávke ho potom čaká 10 domácich zápasov po sebe.

Zostrihy z celého zápasu:


Zostava Slovana: Pogge(Brust) - Meszároš, Kundrátek, Smole?ák, Taffe, Chechoo – Švarný, Plastino, Chipchura, Luš?ák, Jeglič – Ďaloga, Bačík, Musatov, Kopecký, Šiška – Rosandič, Hlinka, Sádecký, Vopelka


Zostava Omsku: Furch (Šilin) – Martynov, Medvedev (C), Nikitin (A), A. Osipov, Gustafsson, Ahnelöv, Nazarkin – Booth, Sobotka, Perežogin (A) – Chochriakov, Kučeriavenko, Burdasov – Michejev, Pjanov, Pestuško – Lemťugov, Junkov, Fiščenko

Pozri aj: Zopakuje Slovan výhru proti Omsku z úvodu sezóny? Meszároš: Treba len makať + video

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist