Vyhľadávanie
Slováci v KHL

?íha: Podali sme najlepší výkon vonku v sezóne

Autor: Marián Masaryk  /   09. decembra 2016

Slovan Bratislava odohral vo štvrtok jeden z najlepších zápasov sezóny. Na ľade silného Jokeritu Helsinki vyhral po skvelom výkone 3:1 a ukončil sériu piatich prehier. Tréner Miloš ?íha nešetril chválou.

Zraneniami a finančnými problémami zmietaný tím sa vzchopil, hral disciplinovane a využil chyby súpera. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Jeglič, tretí pridal dvojbodový Luš?ák. Chipchura dvakrát asistoval a spoľahlivý brankár Pogge zastavil 27 striel.

Jegličov víťazný gól:

„Prvá tretina bola z našej strany neuveriteľná, mohli sme vyhrávať vyšším rozdielom. S takým mužstvom, s akým sme hrali, sme dnes podľa m?a podali najlepší výkon vonku v tejto sezóne. Všetci hráči podali kvalitný, disciplinovaný a taktický výkon. Musím ich pochváliť, som na nich hrdý,“ vyzdvihol svojich zverencov český kormidelník.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan si pripísal prvé víťazstvo od 24. novembra a hneď za tri body. Na poslednú postupovú pozíciu do play-off ich však stále stráca 14. Po 39 zápasoch sezóny má na konte 46 bodov. Záverečný trip roka 2016 ukončí v sobotu na ľade Rigy, ktorá je jasne posledná v konferencii. „Belasým“ v nej patrí 12. pozícia.

OHLASY HR?ČOV:

Žiga Jeglič, dvojgólový strelec: „Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne. Po celý zápas sme boli veľmi koncentrovaní, vyvarovali sme sa zbytočných chýb a prečíslení v strednom pásme. To bolo dnes dôležité, že sme nehrali komplikovane a ak nás súper aj dostal do našej obrannej tretiny, dokázali sme puk čo najrýchlejšie dostať do stredného pásma.“

Patrik Luš?ák, autor tretieho gólu: „Mali sme vynikajúci začiatok a v rovnakom tempe sme zápas dohrali až do konca. Takmer vôbec sme neprepadávali v obrane a súpera nepustili k vyloženým šanciam. Teší aj to, že naša formácia bola pri všetkých góloch. Pri prvom Kundrc nádherne našiel Žigu v nájazde, pri druhom som zachytil ich rozohrávku v našom útočnom pásme a Chip to dával Žigovi pred prázdnu bránku. No a pri mojom treťom góle opäť Chip urobil super prácu, obišiel dvoch hráčov a mne naservíroval puk tak, že keby som toto nedal, môžem to rovno zabaliť. Ale nebola to len naša lajna, všetci od prvej po štvrtú formáciu dnes hrali super a makali na sto percent.“

Kyle Chipchura, autor dvoch asistencií: „Dnes sme mali veľkú oporu v bránke a pomerne skoro sme sa ujali vedenia, čo nám nepochybne pomohlo, pretože s náskokom sa vždy hrá lepšie. Pri prvom góle našej formácie sa Žiga skvele uvoľnil do úniku, pri ďalších dvoch sme všetci traja urobili veľa dobrej a tvrdej práce v našom útočnom pásme.“



Pozri aj: Slovan zdolal Jokerit a ukončil sériu prehier + video

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist