Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan hrá poslednýkrát vonku v tomto roku. Vráti Rige domácu prehru? (preview)

Autor: Marián Masaryk  /   10. decembra 2016

Dinamo Riga je beznádejne posledné v konferencie, no pred tromi týžd?ami zdolal Slovan po nájazdoch. V sobotu však slovanisti budú chcieť nadviazať na výhru nad Jokeritom a vrátiť mu požičané.


Slovan ukončil vo štvrtok päťzápasovú sériu prehier, keď po výbornom výkone vyhral v Helsinkách 3:1. Rovnakú nepriaznivú sériu však stále ťahá na domácom ľade, kde naposledy zdolal 15. novembra práve Jokerit (2:1). O dva dni neskôr prišla prehra 1:2 po nájazdoch s rozbehnutou Rigou.

„Belasí“ si ani po výhre nevylepšili postavenie v tabuľke Západnej konferencie, kde im patrí 12. pozícia so 46 bodmi z 39 zápasov. Doma už majú negatívnu bilanciu 7-8 so ziskom 22 bodov zo 45 možných. Na play-off strácajú 14 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Riga má už takmer nulovú šancu sa do? dostať, veď v 38 dueloch sezóny nazbierala iba 31 bodov. Na predposledný Čerepovec stráca 13 bodov. Od výhry nad Slovanom zo 17. novembra prehrala šesť zo siedmich zápasov. Z 22 domácich duelov vyhrala osem so ziskom 25 bodov.

Slovan sa s lotyšským tímom stretol v KHL už 14-krát s vyrovnanou bilanciou 7-7. V Rige vyhral štyri zo siedmich vzájomných súbojov, vrátane posledných dvoch. Posledných päť stretnutí sa nerozhodlo v riadnom hracom čase. Udrží sa Slovan na víťaznej koľaji a vráti Dinamu domácu prehru spred 23 dní?

Zápas sa začína o 16:00 aj na stanici Sport2. Slovan v ?om nastúpi s nezmenenou zostavou oproti víťaznému duelu s Jokeritom. V bráne teda bude opäť Justin Pogge. Zranených je stále 12 hráčov.


Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Sersen, Kundrátek, Kopecký, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Chipchura, Luš?ák, Jeglič – Bačík, Rosandič, Petráš, Halama, Hlinka – Ďaloga, Luža, Pätoprstý, Šiška, Vopelka


Pozri aj:
?íha: Podali sme najlepší výkon vonku v sezóne
Slovan nezastavil rozbehnutú Rigu, prehral po nájazdoch + video

Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist