Vyhľadávanie
Sumáre

VIDEO: Slovan vyhral tesný súboj s Nižnekamskom!

Autor: Marián Masaryk  /   19. januára 2017

Slovan Bratislava odohral vo štvrtok posledný zápas pred prestávkou súvisiacou so Zápasom hviezd KHL na ľade Neftechimiku Nižnekamsk. Po dramatickom priebehu zvíťazil 3:2 a predĺžil si víťaznú i bodovú sériu.

Neftechimik Nižnekamsk – SLOVAN BRATISLAVA 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Góly: 1. Gynge (Ľamin, Žukov), 51. Polygalov (Lekomcev, Karejev)(PP) – 10. Hlinka (Sersen, Taffe), 37. Plastino (Cheechoo, Taffe), 39. Skalický (Luš?ák)
Strely: 36-29, Trestné minúty: 8-10

Horšie Slovan ani nemohol začať. Z prvej akcie skóroval Gynge, ktorý už po 12 sekundách hry poslal Nižnekamsk do vedenia 1:0. Po prečíslení 2 proti 1 hneď po úvodnom vhadzovaní usmernil za Brusta peknú prihrávkou „žabkou“ od Ľamina ponad ležiaceho Sersena. Prvú veľkú šancu hostí mal Chipchura, ktorého strele vystavil „semafor" Karejev. V 8. minúte strieľal z dobrej pozície medzi kruhmi Šťastný, ale domáci brankár puk vyrazil preč. V polovici 1. tretiny však už bol bezmocný proti teči Michala Hlinku po tvrdej strele Sersena od modrej. Nižnekamsk po vyrovnávajúcom góle hýril aktivitou a tlačil sa pred Brusta. V 12. minúte však mohol inkasovať opäť po úniku SKalického. Na opačnej strane Brust skvelo zasiahol proti strele Pervyšina. V 14. minúte sa hralo 4 proti 4 po menšej šarvátke a vzájomnom vylúčení. Skóre sa počas ani po nej už do prestávky nezmenilo.

Článok pokračuje pod reklamou


Druhú tretinu začal Slovan aktívnejšie, ale zbytočne daroval súperovi prvú presilovku zlým striedaním. Takmer celé dve minúty sa musel brániť vo vlastnom pásme, ale ustál tlak Nižnekamska. Zakrátko si aj on zahral prvýkrát v početnej výhode. Sersen v nej opäť tvrdo vypálil, no trafil len do masky Karejeva. Taffe potom fauloval, a tak hrali na chvíľu v presile zase domáci. V 29. minúte pohrozil Nižnekamsk, ale Brust si s tečovanou strelou Berezina poradil. Následne sa Slovan dostal do prečíslenia 2 na 1, ale Cheechoo netrafil puk z prvej po prihrávke Taffea. Neskôr mal gól na hokejke Jeglič, ale Karejev ho vychytal. Domáci potom zatlačili Slovan a po sérii šancí si vybojovali ďalšiu presilovku. Hostia sa ubránili a vzápätí udreli. V 37. minúte ich Nick Plastino poslal do vedenia 2:1. Domáci sa ani nestihli otriasť a o 68 sekúnd bolo 3:1 po krásnej akcii Pavla Skalického.

Nižnekamsk v úvode 3. tretiny vybehol na Slovan a mal dve veľké šance streliť kontaktný gól. Najprv Poriadin netrafil puk do odkrytej brány a potom Starosta na čiare zastúpil vybehnutého Brusta po zakončení Jakimova. Ten istý hráč mohol po šťastnom odraze puku skórovať aj v 47. minúte, ale Brust bol pozorný. Následne si domáci zahrali ďalšiu presilovku. V jej samom závere znížil na 2:3 presnou strelou po peknom sóle Polygalov. Asistenciu si pripísal aj brankár Karejev. Nižnekamsk pokračoval v tlaku, ale sám sa pribrzdil faulom. Slovan sa v závere urputne bránil, domáci to skúšali aj bez brankára, ale už nevyrovnal. Brust predviedol až 34 zákrokov.

Slovan si po výhre 3:2 predĺžil víťaznú sériu na šesť a bodovú na deväť zápasov. Po päťd?ovej prestávke začne v utorok trojzápasový výjazd na ľade Chabarovska už od 10:30. Keďže Soči aj Jokerit vyhrali v riadnom hracom čase, v tabuľke Západnej konferencie zostal na 10. mieste so 75 bodmi z 52 duelov.




Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Sukeľ, Šiška, Petráš - Pätoprstý

Zostava: Karejev (Kolppanen) – Ľamin, Kinrade, Bryncev, Pervyšin, Berezin, Lekomcev (A), Fazylzianov – Žukov, Brulé, Gynge – Polygalov (A), Stoliarov (C), I. Bortnikov – Galiardi, Poriadin, Jakimov – Ko?kov, N. Kvartaľnov, Šiksatdarov – Zdunov

Pozri aj:
Slovan zavíta na ľad bývalého tímu jeho najlepšieho hráča (preview)


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist