Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan predĺžil spoluprácu so skúseným obrancom. Ďalší traja hráči však odchádzajú

Autor: Marián Masaryk  /   03. mája 2017

Slovan Bratislava si v stredu zaistil služby reprezentačného obrancu Andreja Meszároša na ďalší rok. Podľa oficiálneho klubového webu ho nová zmluva udrží v tíme do konca apríla 2018.


Tridsaťjedenročný rodák z Považskej Bystrice bol kapitánom hneď vo svojej prvej sezóne v tíme, až kým mu ju 3. decembra 2016 v zápase proti Omsku neukončilo zranenie. Stihol odohrať 35 zápasov so ziskom 13 bodov (4+9) a 63 trestných minút.

Reprezentant Slovenska na štyroch svetových šampionátoch a troch olympijských turnajoch podstúpil dve operácie kolena a ďalšiu s problémovým ramenom. Zotaviť by sa z nich mal do začiatku júla a následne sa pripojí k tímu počas letnej prípravy na nový ročník.

Článok pokračuje pod reklamou


„Andrejovi Meszárošovi želáme úspešný priebeh záverečnej fázy rehabilitácie, opätovne ho vítame v mužstve a veríme, že svojimi bohatými skúsenosťami a kvalitami bude pre nás prínosom na ľade i mimo neho,“ vyhlásil klub na svojom webe.

Meszárošovi ušli pre zranenie aj tohtoročné majstrovstvá sveta v Paríži a Kolíne nad Rýnom. Slovensku na nich nepomôže ani jeden hráči z NHL.

Meszároš už odohral v zámorskej profilige 645 duelov za Ottawu, Tampu Bay, Philadelphiu, Boston a Buffalo so ziskom 238 bodov. Absolvoval aj 50 zápasov v play-off. Následne pôsobil jeden rok v tíme Sibir Novosibirsk.

V Novgorode budú dvaja slovanisti

Jedného obrancu si síce Slovan udržal, ale ďalší ho opúšťa. Dvadsaťsedemročný Tomáš Kundrátek smeruje do tímu Torpedo Nižný Novgorod, kde sa stretne so Žigom Jegličom. Rodák z Přerova odohral vo svojej druhej sezóne s „belasými" 39 zápasov so ziskom 13 bodov ako druhý najproduktívnejší zadák.

V Bratislave už nebudú pokračovať ani útočníci Tomáš Zigo a Mislav Rosandič, ktorí sa sťahujú do Hradce Králové. Obom sa v apríli skončili dvojcestné kontrakty, vďaka ktorým mohli hrať aj za Banskú Bystricu v Tipsport lige.

Pozri aj:
Slovan opúšťajú dvaja kľúčoví útočníci!
Poznáme nomináciu Slovenska na MS 2017!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist