Vyhľadávanie
Sumáre

Slovanu dal príučku najslabší tím súťaže! + video

Autor: Marián Masaryk  /   03. decembra 2017

Slovan Bratislava nezvládol úvod decembrového výjazdu. Na ľade teraz už druhého najslabšieho tímu KHL prehral vysoko 1:5. Vo zvyšných dueloch hrali ďalší dvaja Slováci – Marek Ďaloga zvíťazil, Július Hudáček nie.

Dinamo Riga – SLOVAN BRATISLAVA 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)


Góly: 6. Galvinš (Redlihs, Indrašis)(PP), 14. Indrašis (Darzinš, Zile)(PP), 16. Darzinš (Indrašis, Galvinš), 37. Razgals (Zile, Bičevskis), 38. Indrašis (Redlihs, Darzinš) – 35. Meszároš (?epík, Viedenský)
Strely: 31-32 (13-11, 5-14, 13-7), Trestné minúty: 6-8 (2-6, 4-2, 6-14)


Slovan nezačal tohtosezónnu odvetu s najslabším tímom súťaže ideálne. V piatej minúte mu daroval prvú presilovku a tú po 32 sekundách využil na otvárací gól Rigy Guntis Galvinš. Hostia sa nepoučili v strede prvej tretiny hrali dokonca v oslabení o dvoch hráčov. Ubránili ho, ale v klasickej presilovke inkasoval v 14. minúte druhý gól z hokejky Miksa Indrašisa. O dve minúty neskôr viedlo Dinamo 3:0 po peknej akcii a zakončení Laurisa Darzinša. Puku sa však odrazil za chrbát Štěpánka od Barkera. Domáci brankár chytil v úvodnej tretine všetkých 11 striel. Druhú časť hry odštartuje Slovan presilovkou.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvú početnú výhodu v zápase Slovan nevyužil a ani ďalšie dve, ktoré hral do polovice prostrednej tretiny. Napriek tomu dokázal znížiť stav na 1:3, keď kapitán Andrej Meszíroš zužitkoval presnú prihrávku ?epíka. Dlho sa však netešil, pretože Riga dvoma gólmi za 78 sekúnd odskočila Slovanu už na 5:1. Štěpánka najskôr prekonal Frenks Razgals po šťastnom odraze puku a Indrašis zakrátko pridal druhý gól v dueli po prečíslení troch proti jednému. Slovan prestrieľal súpera pomerom 14:5, ale po 40 minútach prehrával o štyri góly!

Indrašisov druhý gól a štvrtý bod v zápase:

Tretia tretina priniesla viacero vylúčení aj hromadnú šarvátku. Riga v nej však prestrieľala Slovan a nedovolila mu ani pomyslieť na návrat do zápasu. Výsledkom 5:1 ho zdolala aj v druhom vzájomnom súboji sezóny. Napriek tomu zostáva za ním na poslednom mieste Západnej konferencie. Pred zápasom bola ešte na chvoste ligy, no výhrou sa dostala pred Jugru. Janis Kalninš k nej prispel 31 zákrokmi. Indrašis strelil dva góly, vrátane víťazného a na dva prihral, Darzinš zaznamenal gól a dve asistencie.

Druhý zápas aktuálneho päťzápasového výjazdu čaká Slovan v utorok od 17:30 v Nižnom Novgorode. V nedeľu prišiel o sériu troch triumfov.


Zostava Rigy: Kalniņš (Armalis) – Jerofejevs, Stollery, Galviņš, Pujacs (A), Zile, Ališauskas, Svars – Indrašis (C), Daržins, M. Rēdlihs – Žerdev, McMillan, Skvorcovs – Razgals, Batņa, Pavlovs – Bukarts, Bičevskis, Ģēģeris – Lipsbergs


Zostava SLOVANA: Štepánek (Kožiak) – Ebert, Sersen (A), Meszároš (C), Bačík, Després, Barker, Voráček – Skalický, Šťastný, Šerbatov – ?epík, Viedenský, Kašpar (A) – Genoway, Boychuk, Réway – Buchtele, Sádecký, Hrnka

OSTATNÍ SLOV?CI V AKCII:

Ďalogov Kunlun víťazne s novým trénerom

Kunlun po mizernej sérii 17 prehier v posledných 19 zápasoch nahradil Mikea Keenana na poste hlavného trénera Robertom Carpenterom. Ten absolvoval úspešný debut na lavičke čínskeho tímu, ktorý zvíťazil v Chabarovsku 4:3 po predĺžení a ukončil sériu deviatich prehier. Prišiel síce o náskok 3:0, ale Taylor Beck skóroval 18 sekúnd pred koncom nadstaveného času. Slovenský obranca Marek Ďaloga odohral 11 a pol minúty s plusovým bodom. Kanadský však nezískal už 17 duelov. Aj po 33 zápasoch sezóny má na konte gól a dve prihrávky.


Hudáčkov tím neskóroval v druhom zápase po sebe

Čerepovec nestrelil gól v druhom zápase po sebe a podľahol doma favorizovanému CSKA Moskva 0:2. Opäť bol pritom slovenský brankár Július Hudáček, ktorý čelil 28 strelám. Zhoršil si tohtosezónnu bilanciu na 14-13-4. CSKA vyhralo deviaty duel v sérii. Iľja Sorokin vychytal druhé čisté konto po sebe s 30 zákrokmi.


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Hudáček (Čerepovec) 26/28 (92,9 %)
M. Ďaloga (Kunlun) 11:28 0 0 0 +1 0 0 0



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist