Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan potrápil aj Ufu, ale zlomili ho tri inkasované góly za minútu + video

Autor: Marián Masaryk  /   21. januára 2018

Slovan Bratislava odohral v nedeľu tretí zápas posledného výjazdu sezóny na ľade Ufy, kde ešte nikdy nevyhral. Nepodarilo sa mu to ani na piatu pokus, keď tentoraz prehral 3:5.

Salavat Julajev Ufa – SLOVAN BRATISLAVA 5:3 (1:1, 3:0, 1:2)


Góly: 19. Tkačov (Arzamascev)(PP), 28. Omark (Kemppainen), 29. Busarov (Panin), 29. Tkačov (Larsen, Burdasov), 55. Hartikainen (Kemppainen, Larsen) – 10. Garbutt (Genoway, Viedenský), 50. Boychuk (Genoway, Hedera), 54. J. Mikúš (Hedera)
Strely: 28-37 (8-11, 15-12, 5-14), Trestné minúty: 6-6 (0-2, 4-2, 2-2), Brankári: Nalimov-Štěpánek/Sedláček


Slovan bol v prvej tretine prekvapivo aktívnejším tímom ako jeden z lídrov Východnej konferencie. Už v tretej minúte mohol otvoriť skóre Hecl, ale nezužitkoval ideálnu prihrávku Réwaya pred odkrytú bránu Nalimova. V strede tretiny však predsa len išli hostia do vedenia 1:0 zásluhou Ryana Garbutta a jeho presnej strely zápästím. Ufe sa podarilo odpovedať až v závere úvodnej presilovej hry zápasu, ktorú premenil na vyrovnávajúci gól 88 sekúnd pred koncom tretiny Vladimir Tkačov.

Článok pokračuje pod reklamou


Tkačovov vyrovnávajúci gól v presilovke:

Druhá tretina bola pred Slovan pohromou. Najskôr síce nevyužil prvú presilovú hru a krátko po nej spálila Ufa dve obrovské šance na otočenie stavu. Burdasov trafil tyčku a Hartikainenovi ukradol gól Voráček. V strede duelu však domáci tím udrel trikrát za 64 sekúnd a vyhnal z brány Štěpánka, ktorého v nej nahradil krajan Sedláček. V 28. minúte poslal Ufu do vedenia 2:1 Linus Omark, ktorý aj so šťastím dorazil do brány puk zabudnutý na čiare. O necelú minútu skórovali v rozmedzí 13 sekúnd Georgy Busarov hneď po vhadzovaní a druhýkrát v zápase po rýchlom prečíslení Tkačov, ktorí zvýšili náskok na 4:1.

Omarkov vedúci gól:

Busarovov tretí gól Ufy:

Tkačovov druhý gól v zápase:

Slovan dokázal v tretej tretine zdramatizovať už zdanlivo rozhodnutý zápas. Zach Boychuk a Juraj Mikúš potrestali pasívnu Ufu dvoma gólmi za štyri minúty a znížili stav z 1:4 na 3:4. Domáci sa však rýchlo spamätali a o 76 sekúnd neskôr využili prehnanú snahu slovanistov vyrovnať. Piaty gól strelil Teemu Hartikainen, ktorý zakončil prečíslenie troch proti dvom. Slovanu už nepomohla ani záverečná presilovka a podľahli Ufe 3:5. V tretej tretine pritom vyhrali na strely 14:5 a celkovo 37:28. Slovenský tím tak prišiel o sériu troch výhier vonku. Ufa vyhrala tretí zápas po sebe celkovo a šiesty na domácom ľade. Bilanciu vzájomných súbojov so Slovanom upravila na 6-5.

Hartikainenov piaty gól Ufy:

Štvrtý z piatich duelov záverečného výjazdu v sezóne odohrá Slovan v utorok v Nižnekamsku.


Zostava Ufy: Nalimov (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, Garejev, Loginov, Bartulis, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark – Fjodorov, Lisin, Zubov – Tkačov, Burdasov, Sajustov – Soloduchin, Busarov, Majorov – Kuzmin


Zostava SLOVANA: Štěpánek (Sedláček) – Sersen, Meszároš, ?epík, Boychuk, Mikúš – Després, Bačík, Garbutt, Viedenský, Genoway - Voráček, Černý, Skalický, Šťastný, Hrnka – Hedera, Réway, Sherbatov, Hecl - Sádecký




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist