Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan prehral aj v Chabarovsku. Na ľade súpera stále nezvíťazil + video

Autor: Marián Masaryk  /   19. septembra 2018

Bratislavský Slovan odohral v stredu predposledný zápas aktuálneho výjazdu v ďalekom Chabarovsku. Ani na piaty pokus však neuspel na ľade súpera a prehral 2:3

Amur Chabarovsk – SLOVAN BRATISLAVA 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)


Góly: 17. Rudenkov, 28. Gorškov (Pianov, Koriagov), 59. Ušenin – 15. ?epík (Taffe), 49. Lunter (Lamper)
Strely: 30-32 (9-4, 13-11, 8-17), Trestné minúty: - (2-2, 2-4, -), Brankári: Alikin - Čiliak


Amur bol v prvej tretine oveľa aktívnejší, ale z dvojnásobnej streleckej prevahy vyťažil jediný gól. V 17. minúte ním Igor Rudenkov vyrovnal stav na 1:1 po tom, ako skóre zápasu otvoril v 15. minúte Michal ?epík úspešnou tečou Taffeovho nahodeného puku. Práve ?epík potom mu nechtiac prihral Rudenkovi pred bránu na jeho gól. Čiliak predviedol osem zákrokov, pričom už v tretej minúte vychytal v čistej šanci zblízka Zohornu. V strede tretiny zabránil vlastnému gólu Taffea a krátko po vyrovnaní Amuru okradol o gól aj Golubeva v ideálnej pozícii. Oba tímy hrali po jednej presilovke, no zostali nevyužité. Slovan vyslal na Alikina len štyri strely.

Článok pokračuje pod reklamou


Chabarovsk pokračoval v aktívnej hre aj v druhej tretine a v tempe ho udržala presilová hra z 22. minúty. Takmer v nej skóroval, ale Čiliak predviedol ďalší skvelý zákrok pri dorážke Potechina z tesnej blízkosti brány. V 27. minúte si poradil aj so zakončením Gorškova, ktorý sa pred neho natlačil. O dve minúty neskôr ho však rovnaký hráč už prekonal a poslal Amur do vedenia 2:1. V druhej polovici tretiny Čiliak vymazal vo veľkých šanciach aj Potechina a Popugajeva, kým na opačnej strane si Alikin poradili so zakončením ?epíka i s dorážkou Virtu. Ruský brankár kryl všetkých 11 striel Slovana.

V tretej tretine prebral iniciatívu Slovan a častejšie zamestnával Alikina. Hneď v úvode ho však opäť musel podržať Čiliak, ktorý tentoraz nedovolil skórovať Filippimu. V 48. minúte mal druhý gól na hokejke ?epík, ale zblízka prestrelil odkrytú bránu Amuru. O minútu neskôr Slovan predsa vyrovnal stav na 2:2, keď v skrumáži pretlačil puk za Alikina Mário Lunter. Päť minút pred koncom bolo rušno pred obomi bránami. Najskôr sa zaskvel Čiliak pri šanci Zohornu, potom Slovan premárnil prečíslenie 3 na 1. Lunter mohol byť hrdinom, no zblízka netrafil bránu. Trest prišiel v 59. minúte, keď Viačeslav Ušenin prestrelil všetko pred ním a poslal Amur do vedenia 3:2. Slovan to v závere skúsil bez brankára, ale napriek snahe už nedokázal vyrovnať. Na strely síce v tretine vyhrali 17:8, no zápas prehrali 2:3.


Čiliak podal skvelý výkon, ale jeho 27 zákrokov nestačilo ani na bod. Alikin ich urobil 30. Slovan prehral aj piaty zápas vonku v ročníku a zostal na 10. mieste v Západnej konferencii so 6 bodmi. Posledný duel na výjazde odohrá v piatok opäť o 11:30 vo Vladivostoku.

Zostava Amuru: Alikin (Kašík) – Kolář (C), Kondratěv (A), Vorobjov, Turbin, Jordán, Koriagin, Kuzmin – Pjanov, Gorškov, Zohorna – Filippi, Rudenkov, Golubev (A) – Vj. Ušenin, Potěchin, Železkov – Veličkin, Gizdatullin


Zostava SLOVANA: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Grman, Klok, Jánošík (A), Meszároš, Baranov, Švarný – Taffe, Virta, ?epík – Sukel' (A), Rau, Červený – Chipchura, Liška, Lamper – Lunter, Buc, Hrnka


Predzápasové štatistiky:



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist