Vyhľadávanie
Správy

Vesalainenov skvelý vstup do KHL. Vyslúžil si post hviezdy týžd?a

Autor: Marián Masaryk  /   14. decembra 2018

Špeciálna komisia KHL zverejnila vo štvrtok mená štyroch najlepších hráčov 13. týžd?a sezóny. Stali sa nimi Joni Ortio, Lauris Darzinš, Denis Bodrov a mladík Kristian Vesalainen.

Najlepší útočník: Lauris Darzinš (Riga)

Darzinš nazbieral až sedem bodov za tri góly a štyri asistencie v piatich zápasoch, z ktorých Dinamo vyhralo len ten posledný proti Slovanu. V ?om strelil Darzinš dva góly, vrátane víťazného. Bodoval v každom dueli týžd?a, pričom zaznamenal aj 14 striel na bránu a plusový bod.


Najlepší brankár: Joni Ortio (Viťaz)

Spoluhráč Mareka Hrivíka vychytal tri víťazstvá, pričom v zápase proti Minsku zaznamenal prvé čisté konto v KHL. Jeho úspešnosť zákrokov bola 98,04 % a inkasoval v priemere iba 0,67 gólu na zápas. Aktuálne ťahá sériu 117 minút a 39 sekúnd bez inkasovania.

Článok pokračuje pod reklamou


Najlepší obranca: Denis Bodrov (Jekaterinburg)

Bodrov strelil tri góly a na jeden prihral v troch víťazných stretnutiach. V zápase proti Chabarovsku si pripísal na konto víťazný presný zásah. Týžde? ukončil aj so štyrmi plusovými bodmi v tabuľke pravdy.


Najlepší nováčik: Kristian Vesalainen (Jokerit)

Devätnásťročný fínsky útočník má za sebou len šesť zápasov v KHL. V posledných troch získal štyri body za dva góly a dve asistencie, pričom bodoval v každom z nich. Priemerne v nich odohral 16 minút a 39 sekúnd.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist