Vyhľadávanie
Mladíci v zámorí

Petrovský skóroval, Honzek mal prsty v každom góle Giants, brankárom sa nedarilo

29. januára 2024

V nedeľu boli v akcii aj Slováci v zámorských ligách OHL, QMJHL, WHL a USHL.

OHL

Servác Petrovský strelil svoj 13. gól v sezóne, aby pomohol Owen Sound k výhre 7:1 nad Guelphom. Pripísal si aj menší trest za podrazenie. Damian Slávik inkasoval dva góly z 20 striel po tom, čo vystriedal Braydena Gillespieho. Sarnia prehrala so Sault Ste. Marie 2:3, pričom Roman Kukumberg a Alex Čajkovič nebodovali. Druhý menovaný si pripísal „mínusku“ a štyri trestné minúty za vysokú hokejku a krosček.

QMJHL

František Dej si ukončil 11-zápasové suchoty, keď prihrával na víťazný gól pri výhre Sherbrooke 3:2 nad Monctonom. Ondrej Maruna si pripísal mínusový bod pri výhre Charlottetownu 5:3 nad Acadie-Bathurst.

Článok pokračuje pod reklamou


WHL

Samuel Honzek asistoval pri oboch góloch Vancouveru, ktorý zmazal dvojgólovú stratu, ale nakoniec prehral s Victoriou 2:3 po predĺžení. Honzek si pripísal aj plusový bod. Samuel Barcík si pripísal „mínusku“ pri výhre Reginy 4:3 po predĺžení nad Calgary. Jozef Viliam Kmec bol vylúčený za podrazenie pri prehre Prince George 4:5 po nájazdoch s Wenatchee.

USHL

Max Ferkodič sa tešil z výhry Lincolnu 5:2 nad Muskegonom, z ktorej si odniesol menší trest za nedovolené bránenie. Šach Gadžijev inkasoval štyri góly z 23 striel a v 32. minúte striedal. Samuel Urban inkasoval štyri góly z 27 striel pri prehre Sioux City 3:4 s Cedar Rapids.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist