Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan čaká štvrtý súboj v sezóne so Spartakom. Jeglič: Chceme hrať svoju hru a potvrdiť formu (preview)

Autor: Marián Masaryk  /   17. januára 2017

Slovan Bratislava odštartuje v utorok záverečnú sériu zápasov vonku v tejto sezóne KHL proti nevyspytateľnému Spartaku Moskva. Stretne sa s ním už štvrtýkrát, podarí sa mu zdolať ho po prvý raz za tri body?

„Belasí“ sú v rozlete po vydarenej 10-zápasovej domácej sérii. Aktuálne ťahajú šnúru štyroch výhier a siedmich duelov so ziskom aspo? bodu. Stále sú desiati v Západnej konferencii, ale na ôsmy Jokerit strácajú už len šesť bodov (69). Odohrali však o zápas viac (50).

V Slovnaft Aréne si vďaka úspešnej sérii zlepšili sezónnu bilanciu na 15-11 so ziskom 45 bodov. So Spartakom však prehrali dva z prvých troch vzájomných súbojov v ročníku (1:2, 2:4). V treťom viedli 4:0, ale doma ho napokon zdolali až 5:4 po nájazdoch.

Článok pokračuje pod reklamou


Na súperových klziskách je na tom Slovan podstatne horšie. Vyhral len tretinu z 24 duelov, v ktorých nazbieral rovnaký počet bodov. Naposledy hral vonku ešte 10. decembra, keď prehral v Rige 2:3.

Spartak sa momentálne trápi, prehral posledných šesť zápasov bez bodu v rámci osemzápasového výjazdu. Klesol preto až na 13. miesto v konferencii so 60 bodmi z 50 duelov. Jeho domáca bilancia v sezóne je 10-13 so ziskom 33 bodov. Za postupovou pozíciou zaostáva až o 15 bodov.

S priamym konkurentom v boji o play-off sa Slovan stretol v KHL už deväťkrát. Zvíťazil celkovo v štyroch prípadoch, na štadióne v Lužnikach vyhral dva zo štyroch zápasov.

Slovan potrebuje Spartak zdolať, aby vyrovnal vzájomnú bilanciu v ročníku pre prípadnú bodovú rovnosť v závere základnej časti. Ak chce dorovnať aj skóre, musí vyhrať najmenej o dva góly. Podarí sa mu to? Zápas sa začína o 17:30 aj na stanici Sport2.


Čo musí Slovan podľa slovinského útočníka Žigu Jegliča urobiť pre úspech na výjazde?

„Máme proti sebe Spartak a Neftechimik, obaja bojujú o play-off, budú to ťažké zápasy. Chceme hrať svoju hru, byť disciplinovaní, pozorní v obrane a efektívni v nerovnovážnych situáciách,“ povedal počas odletu do Moskvy pre klubový web. Ako vnímal dlhú domácu sériu?

„Domáce zápasy sme odštartovali výborne pred vianočnými sviatkami a v dobrých výkonoch sme dokázali pokračovať aj po Novom roku. Bodový zisk a dotiahnutie sa na postupovú osmičku nás veľmi teší a pozitívne motivuje pred ďalšími stretnutiami. Poďakovanie patrí aj našim fanúšikom, ktorí napriek desiatim stretnutiam v rade, chodili na naše zápasy vo veľkých množstvách a výrazne nám v nich pomohli. Doma bolo výborne, užili sme si vianočné sviatky a pridali k tomu víťazstvá. Teraz sa však už sústredíme na potvrdenie bodov na klziskách súperov.“


Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Sukeľ, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Hlinka, Šiška, Petráš - Pätoprstý

Pozri aj:
Sersen o domácej sérii: Mnohí zrejme nečakali, že získame toľko bodov + video
Slovan prišiel o náskok 4:0, napokon zdolal Spartak po nájazdoch + video
Spartak zdolal Slovan 4:2, Bakoš skóroval pri prehre Kunlunu + video
Slovan v nedeľu podľahol Spartaku o jeden gól

Seriál: Ako to vyzerá na striedačke Slovana?


Zdroje: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist