Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Spartak zdolal Slovan 4:2, Bakoš skóroval pri prehre Kunlunu + video

Autor: Marián Masaryk  /   26. novembra 2016

Slovan Bratislava odohral v sobotu posledný zápas tripu na ľade Spartaka Moskva. Ruský klub rozhodol troma gólmi v poslednej tretine o svojej výhre 4:2. Martin Bakoš skóroval pri prehre Kunlunu.

Spartak Moskva – SLOVAN BRATISLAVA 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Góly: 28. Kalinin (Radil, Gilroy)(PP), 45. Bobrov (Šmeľov, Gilroy), 47. Radil (Leščenko, Stoa), 54. Vasiliev – 10. Chipchura (Zigo, Starosta), 52. Smole?ák (Jeglič, Zigo)
Strely: 33-30, Trestné minúty: 8-12

Slovan začal aktívne a už v druhej minúte si vybojoval prvú presilovku. Útočný tlak si v nej vytvoril, ale gól nestrelil. V piatej minúte si zahral prvýkrát v početnej výhode aj Spartak, keď brankár Justin Pogge fauloval jeho zakončujúceho hráča. Domáci ju tiež nevyužili a v 10. minúte za to pykali. Kyle Chipchura prekonal Bespalova presnou strelou z pravého kruhu. Spartak bol strelecky aktívnejší, ale Pogge si držal čisté konto. V 14. a 18. minúte hral Slovan ďalšie dve presilovky, ale svoj náskok nezvýšil.

Článok pokračuje pod reklamou


Hneď v úvode druhej tretiny Chipchura našiel pred bránou Ziga, ale ten z čistej pozície neskóroval. V piatej minúte sa ocitol v podobnej šanci Valský, ale ani on neprekonal Bespalova. V 28. minúte bol prísne vylúčený Kopecký po tvrdšom bodyčeku a Spartak využil presilovku na vyrovnanie už po pol minúte. Delovkou od modrej čiary prepálil Poggeho Kalinin. V 34. minúte hrali domáci po dvoch sporných verdiktoch rozhodcov dlhú presilovku o dvoch hráčov. Slovan poriadne zatlačili, ale ubránil sa. Skóre sa už do prestávke nemenilo.

Aj v úvode tretej tretiny mal obrovskú gólovú šancu Zigo, ale po prihrávke Jegliča sám pred brankárom neuspel. V 45. minúte sa však nemýlil Bobrov, ktorý na dvakrát zblízka prekonal Poggeho a poslal Spartak do vedenia 2:1. Pogge potom zastavil čistú šancu Stou, ale vzápätí ho prekonal Radil po peknej prihrávke spoza brány. Spartak hral, navyše, ďalšiu presilovku. Starosta mohol v oslabení znížiť, ale tiesnený nezakončil presne. V 52. minúte už Smole?ák strelil kontaktný gól. V 54. minúte však Novák opäť zle rozohral a potom prehral súboj s Vasilievom, ktorý zvýšil na 4:2. Slovan ešte mohol znížiť v presilovke, ale sám si ju skrátil faulom.

Slovan prehral 2:4 a opäť klesol na 12, miesto Západnej konferencie. Spartak ukončil sériu piatich prehier a posunul sa na 11. miesto. Slovan nahradil na 10. miesto Záhreb, ktorý tiež zvíťazil. Slovanisti sa vracajú domov, kde odohrajú tri zápasy za štyri dni. Najbližšie privítajú v stredu Novosibirsk.

Zostrihy zo zápasu:


Zostava Spartaka: Bespalov (Svensson) – Gilroy (A), Provolnev, Sergijenko, Kalinin (A), Kirillov, Bondarev, Dyblenko – Leščenko, Stoa, Radil – Vasiliev, A. Voronin, Mirnov – Nikoncev, Bobrov, Šmeľov – Lee, M. Potapov (C), Pavljukov

Zostava Slovana: Pogge (Brust) – Meszároš, Novák Jeglič, Taffe, Cheechoo – Plastino, Švarný, Smole?ák, Kopecký, Musatov – Ďaloga, Starosta, Chipchura, Zigo, Valský – Pokorný, Bačík, Hlinka, Luš?ák, Vopelka


Bakoš skóroval pri prehre Kunlunu

Slovenský útočník Kunlunu Martin Bakoš strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ale k výhre ani k zisku bodu neviedol. Znižoval ním v 59. minúte stav zápasu proti Jekaterinburgu na konečných 3:4.

Bakoš odohral v dueli 15 a pol minúty s piatimi strelami na bránu. Po 21 zápasoch sezóny má na konte sedem bodov. Jeho spoluhráč Tomáš Marcinko zaznamenal tri strely, bodyček a vyhral 8 z 18 vhadzovaní (44,44 %). V 33 dueloch ročníka získal osem bodov (1+7).

Bakošov štvrtý gól v sezóne:


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist