Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan prišiel o náskok 4:0, napokon zdolal Spartak po nájazdoch + video

Autor: Marián Masaryk  /   26. decembra 2016

Slovan Bratislava zbytočne daroval bod Spartaku Moskva. Po dvoch tretinách viedol 4:0, ale v tretej o náskok prišiel. O jeho výhre 5:4 napokon rozhodol Tomáš Surový v nájazdoch.



SLOVAN BRATISLAVA – Spartak Moskva 4:4 SN (0:0, 4:0, 0:4, 0:0, 1:0)
Góly: 22. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo)(PP), 31. Surový (Šťastný, Musatov), rozh SN. Surový – 42. Vasiljev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Bondarev), 57. Voronin (Šmeľov, Leščenko)
Strely: 28-36, Trestné minúty: 6-8

Článok pokračuje pod reklamou


Prvá vážnejšia strela na bránu prišla až v 3. minúte z hokejky Chipchuru. V 6. minúte musel urobiť prvý väčší zákrok aj Brust po zakončení Tolpeka. O minútu neskôr ani na dvakrát neprekonal Bespalova Skalický. Brankár Spartaka sa blysol aj pri strele Kundrátka, vzápätí sa do brejku dostali dvaja jeho spoluhráči. Brust však Bobrova vychytal. Podarilo sa mu to aj v 11. minúte, keď ho ohrozil zblízka. V 13. minúte sa hralo 4 proti 4 po vzájomnom vylúčení. V 16. Brust zlikvidoval tvrdú strelu Radila a na opačnej strane Bespalov vykryl nebezpečné zakončenie Vopelku. Po prvej tretine bol tak stav bezgólový.

„Je to ťažký zápas, musíme zostať disciplinovaní a viac sa tlačiť pred súperovu bránu,“ povedal po prvej tretine útočník Slovana Žiga Jeglič.

„Mali sme pár dobrých striel, ale oni tiež. Dobre to čistia pred bránkoviskom, musíme byť o dosť dravejší než doteraz,“ doplnil Michal Hlinka.

Slovanu vyšiel vstup do druhej tretiny, v 22. minúte ho do vedenia 1:0 poslal Tomáš Surový. Po získaní puku pri mantineli sa rútil na Bespalova spolu so Šťastným, no zvolil tvrdú strelu z ľavého kruhu. Spartak sa potom začal viac tlačiť pred Brusta, no inkasoval ďalšie tri góly za dve a pol minúty. V 28. minúte Cheechoo zaviezol puk do pásma a pekne ho naservíroval pred bránu voľnému Taffemu. V 29. minúte hral Slovan prvú presilovku, ktorú na tretí gól po 56 sekundách premenil Kundrátek. O ďalších 50 sekúnd bolo 4:0 po rýchlej akcii Šťastného so Surovým, ktorú zakončí neskôr menovaný. Spartak si vzal oddychový čas, ale Bespalov zostal v bráne. Oba tímy hrali ešte po jednej presilovke, ale skóre sa do prestávky nezmenilo.

V úvode tretej tretiny sa Spartaku podarilo znížiť na 1:4 zásluhou Vasiljeva. Moskovský tím pokračoval v aktivite, ktorej výsledkom bol aj druhý gól. V 47. minúte ho strelil Dyblenko. Už o tri minúty neskôr sa Stoa dostal k odrazenému puku a pohotovo strelil kontaktný gól na 3:4. Slovan dovtedy ani nevystrelil na bránu, akoby sa uspokojil s náskokom. Spartak, naopak, naďalej tlačil a občasné brejky končili na Bespalovovi. V 57. minúte hostia vyrovnali na 4:4, keď rýchlu kombináciu zakončil Voronin. Chipchura mohol vzápätí rozhodnúť, ale neprestrelil Bespalova. Brust zase vychytal Stapletona a v posledných sekundách pri tutovke Leščenka achránil Slovan. Ten bol v tretine prestrieľaný pomerom 2:15 a prišiel o štvorgólový náskok.

Slovan si prvýkrát vyskúšal nové predĺženie 3 proti 3, no už úž po 32 sekundách hral v oslabení 3 proti 4. Nedorost totiž zasiahol protihráča hokejkou do tváre. Plastino mohol skórovať v oslabení, ale nevyužil skvelú prácu Surového. Neskôr si aj Slovan zahral skrátenú presilovú hru. Nevyužil ju a keďže ani súper neskóroval, nasledovali samostatné nájazdy. V nich má Slovan v tejto sezóne bilanciu 1-3.

Ako prvý išiel Jeglič, ktorý svoj pokus premenil. Hráč Spartaka nedal a vzápätí uspel aj Surový. Brust chytil aj druhý nájazd a Slovan vyhral po zbytočne dramatickom priebehu 5:4.

Zostrihy zo zápasu:




Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Jeglič, Vopelka – Ďaloga, Starosta, Musatov, Surový, Šťastný – Bačík, Pätoprstý, Skalický, Luš?ák, Chipchura

Zostava Spartaka: Bespalov (Svensson) – Provolnev, Gilroy (A), Kalinin (A), Dyblenko, Kirillov, Bondarev, Sergijenko – Stapleton, Stoa, Radil – Glazačov, Vasiliev, Mirnov – Šmeľov, Voronin, Leščenko – Tolpeko, Bobrov, M. Potapov (C)


Pozri aj: Zdolá Slovan na tretí pokus Spartak Moskva už s Brustom v bráne?

Pred zápasom bola minúta ticha za obete nedávnej leteckej havárie, pri ktorej zahynuli aj Alexandrovci. Hráči tiež nosia na dresoch čierne stužky.

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist