Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan sa pokúsi ukončiť sériu prehier s Ladou v novej zostave

25. augusta 2016

Bratislavský Slovan odštartoval sezónu tesnou prehrou 1:2 s Kaza?ou. Vo štvrtok bude mať šancu vylepšiť si pred návratom domom náladu. Od 17:00 však nastúpi na ľade nevyspytateľného tímu Lada Togliatti.

Togliatti cez leto nezmenilo len logo, ale aj zostavu. V minulej sezóne skončilo predposledné vo Východnej konferencii, no tento rok by chcelo bojovať o play-off. Do sezóny nevkročilo tou správnou nohou, keď v utorok podľahlo Záhrebu tesne 2:3.

Oba tímy sa už v KHL stretli štyrikrát, a hoci by sa dalo povedať, že „belasí“ boli v každom zápase papierovým favoritom, prehrali tri zápasy. V minulej sezóne mali bilanciu 0-2 a na ľade Lady 1-1.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan nebude bojovať len o prvé víťazstvo v sezóne 2016/17, ale aj o prvé víťazstvo nad Ladou od 24. októbra 2014. Prvý vzájomný zápas nad týmto súperom vyhral v Lada Aréne 6:3. Odvtedy ťahá trojzápasovú sériu prehier. Ukončí ju? Stávkové kancelárie veria, že áno.

Po zranení Radeka Smole?áka, ktorý si v úvodnom zápase sezóny zlomil kľúčnu kosť, bude tvoriť prvý útok Slovana zámorská trojica. Doplní ju kapitán Andrej Meszároš a Čech Kundrátek. Do brány sa premiérovo v ročníku postaví Barry Brust.

Zostava Slovana proti Togliatti: Brust (Pogge) – Kundrátek, Meszároš, Chipchura, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Jeglič, Valský – Starosta, Luža, Luš?ák, Viedenský, Skalický – Pokorný, Šiška, Kubalík, Zigo, Hlinka


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist