Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Úspešný štart do sezóny Slovanu nesvedčí. Prečo môžu byť dve prehry dobré?

27. augusta 2016

Všimli sme si...

Ak prehráte úvodné dva zápasy, určite to neoznačíte za pozitívny vstup do sezóny. A predsa však môžeme vnímať prehry Slovana Bratislavy aj z tej lepšej stránky.

„Belasí“ mali pred sezónou cieľ dostať sa do play-off a možno v ?om zabojovať o svoje prvé víťazstvo. Ročník však nezačali vítaným spôsobom, keď podľahli Kazani 1:2 a Togliatti 2:5. My sme si však všimli, že takýto štart slovenskému tímu KHL sedí.

Doteraz sa Slovan dostal do play-off dvakrát. A viete, ako začínal obe sezóny? Prehrami v úvodných dvoch dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou


V sezóne 2012/13 získal v prvých dvoch zápasoch svojho účinkovania v lige len jeden bod a na svoju prvú výhru čakal do zápasu číslo tri. A ako skončil po základnej časti? Obsadil 6. miesto v Západnej konferencii so ziskom 78 bodov a zahral si v play-off.

V minulej sezóne si bratislavský tím vylepšil historické maximum s 89 bodmi, pričom do play-off postúpil z ôsmeho miesta v konferencii. Ročník pritom začal prehrami s Vladivostokom a Chabarovskom. Prvýkrát sa tiež tešil z triumfu v treťom zápase.

V doterajšej histórii mal Slovan len raz úspešný vstup do sezóny. Ročník 2014/15 odštartoval trojzápasovou víťaznou sériou. A ako dopadla tá sezóna? Trápením, ktoré prinieslo len 63 bodov a miesto na samom dne Západnej konferencie.

Vyzerá to tak, že úspešný štart do sezóny Slovanu nesvedčí. Možno je to tým, že po prehrách vedel, že sa treba zlepšiť a treba hrať snaživo celých 60 minút. Stál nohami na zemi. Výhry ho mohli vyniesť do nebies a falošné nádeje sa následne premenili na frustráciu, z ktorej sa nedostávalo ľahko.

Zverencov Miloša ?íhu čaká cez víkend voľno a znova ich uvidíme v akcii v pondelok, kedy odohrajú prvý domáci duel proti Nižnému Novgorodu. Prinesie tretí zápas víťazstvo?


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist