Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan zvíťazil nad Togliatti 3:2 + video

Autor: Marián Masaryk  /   21. októbra 2016

Slovan Bratislava odohral v piatok posledný zápas aktuálnej domácej série proti Lade Togliatti. Tú zdolal prvýkrát na domácom ľade, výsledkom 3:2, pričom všetky góly strelil v presilových hrách.



SLOVAN BRATISLAVA – Lada Togliatti 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Góly: 22. Plastino (Nedorost)(PP), 29. Plastino (Jeglič, Ďaloga)(PP), 47. Chipchura (Taffe, Cheechoo)(PP) – 8. Rybin (Zernov, Achmetov), 15. V. Strelcov (A. Strelcov, Bocharov)
Strely: 30-24, Trestné minúty: 20-12

Článok pokračuje pod reklamou


Lada začala lepšie a už vo štvrtej minúte mohla vyhrávať. Filatov sa od modrej čiary preštrikoval obranou a prihral spoluhráčovi pred prázdnu bránu, no ten puk netrafil. V ôsmej minúte už hostia viedli, keď si Rybin dvakrát obhodil Švarného a strelou pomedzi betóny prekonal Brusta. Slovan vzápätí dostal šancu vyrovnať v presilovke, ale jediný raz ohrozil Ježova Kundrátek. V 15. minúte Strelcov zvýšil náskok hostí na 2:0, keď dorazil do odkrytej brány prihrávku spoluhráča. Slovan mal viac striel, ale znížiť stav sa mu nepodarilo.

Slovan mal skvelú prvú polovicu druhej tretiny aj vďaka nedisciplinovanosti hráčov Togliatti. Hneď v úvode hral druhú presilovku, ktorú premenil na kontaktný gól Plastino delovkou od modrej čiary po vhadzovaní. Rovnaký hráč v 29. minúte dokonca vyrovnal, keď využil dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov presnou strelou z ľavého kruhu. Domácim sa podarilo vyrovnať skóre, ale do prestávky sa už nemenilo.

Slovan dokázal v 47. minúte otočiť stav po tom, čo ďalšiu presilovú hru zužitkoval na vedúci gól Chipchura. Lada potom pridala a pomohli jej k tomu dve vylúčenia Starostu. Brust však udržal jednogólový náskok až do konca a doviedol domácich k výhre 3:2.

Slovan tak vyhral dva z troch duelov domácej série. V utorok o 18:30 odštartuje v Petrohrade šesťzápasový trip, najdlhší v sezóne.



Zostava Slovana: Brust (Pogge) – Kundrátek, Starosta, Nedorost, Taffe, Jeglič – Meszároš, Ďaloga, Hlinka, Chipchura, Cheechoo - Švarný, Plastino, Valský, Zigo, Petráš – Pokorný, Rosandič, Skalický, Luš?ák, Šiška

Zostava Lady: Ježov (Masaļskis) – Sotnieks (A), Koriagin, Malenkich (C), A. Boľšakov, Kostromitin, Aronson, Gurkin – Belousov (A), V. Komarov, Šenfeld – Filatov, Ivanov, Bumagin – Rybin, Zernov, Achmetov – Bočarov, V. Strelcov, A. Strelcov


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist