Vyhľadávanie
Slováci v KHL

Slovan privítal okrem Kopeckého aj posilu do obrany

Autor: Marián Masaryk  /   05. novembra 2016

Bratislavský Slovan sa pred najbližším tripom posilnil hneď o dvoch hráčov. Okrem útočníka Tomáša Kopeckého pribudol v zostave ďalší skúsený hráč, český obranca Filip Novák. Ten už v minulosti v tíme pôsobil.

Obaja 34-roční hráči by mali hrať už na nasledujúcom trojzápasovom výjazde, ktorý Slovan začne v utorok o 15:00 na ľade Jekaterinburgu. Kým Kopecký sa dohodol na zmluve oficiálne do 30. apríla 2017, Novák podpísal kontrakt do konca sezóny.

„Filipa Nováka dobre poznáme z pôsobenia v našom klube z minulej sezóny, kedy si dobre zastal svoje miesto a patril k dôležitým členom našej obrany. Ide o spoľahlivého beka s dobrým prehľadom a rozohrávkou. Svojou hrou by mal plnohodnotne nahradiť obrancov, ktorých vyradili zo zostavy zranenia. Tomáš Kopecký patrí medzi skúsených defenzívnych centrov s vysokou úspešnosťou na vhadzovaniach. Svoju prácu si dokáže dobre odviesť v priestore pred bránkoviskom, jeho prínos pre mužstvo by mal byť aj pri hre v nerovnovážnom počte,“ povedal pre klubový web športový riaditeľ Oldřich Štefl.

Článok pokračuje pod reklamou


Novák začal túto sezónu v Pardubiciach. Tú minulú odštartoval práve v drese Slovana, za ktorý odohral 16 zápasov so ziskom gólu a asistencie. Ročník dohral v tíme Traktor Čeľabinsk. V KHL už pôsobil aj v Rige a Dyname Moskva, s ktorým dvakrát po sebe vyhral Gagarinov pohár (2012, 2013). V lige má na konte už 320 duelov.

Rodák z Českých Budějovíc absolvoval aj 17 zápasov v zámorskej NHL za Ottawu Senators a Columbus Blue Jackets bez bodového zisku. S českou reprezentáciou sa stal majstrom sveta v roku 2010. Slovan ho angažoval, aby vylepšil defenzívu, v ktorej chýbajú viacerí zranení hráči.

Po reprezentačnej prestávke by sa už mali vrátiť do akcie traja z nich – útočníci Radek Smole?ák s Andrejom Šťastným a obranca Ivan Švarný.

Pozri aj: Slovan posilní dvojnásobný víťaz Stanley Cupu

Zdroj, FOTO: oficiálny web HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist