Vyhľadávanie
Sumáre

Slovan podľahol poslednému tímu KHL po nájazdoch + video

Autor: Marián Masaryk  /   02. decembra 2016

Slovan Bratislava odohral v piatok druhý zápas aktuálnej domácej série proti Metallurgu Novokuzneck. Doplatil v ?om na chyby a slabú efektivitu, čo vyústilo do prehry 4:5 po nájazdoch.

SLOVAN BRATISLAVA – Metallurg Novokuzneck 4:5 SN (1:2, 1:1, 2:1, 0:0, 0:1)
Góly: 6. Meszároš (PP), 26. Kundrátek (Smole?ák)(PP), 43. Chipchura (Jeglič), 55. Hlinka (Sádecký, Vopelka) - 10. Zemčenko (TS), 12. Jazkov (Arbuzov, Poliščuk), 32. POliščuk (Arbuzov, Vicharev), 54. Razumov (Liamkin)(OS), rozh. SN Soloviov
Strely: 48-16, Trestné minúty: 6-16

Slovan začal aktívnejšie a vo štvrtej minúte si vybojoval prvú presilovku. Po 69 sekundách ju premenil na vedúci gól kapitán Andrej Meszároš. V polovici prvej tretiny však Musatov zastavil unikajúceho Zemčenka, ktorý si vypýtal trestné strieľanie. Proti Brustovi bol úspešný a vyrovnal stav na 1:1. O dve minúty už hostia viedli 2:1 po zakončení Jazkova. V 13. minúte hral Slovan druhú presilovku, ale tú už nevyužil. Napriek streleckej prevahu sa mu do prestávky nepodarilo vyrovnať skóre.

Článok pokračuje pod reklamou


Domáci hráči vleteli do druhej tretiny s cieľom streliť druhý gól, čo sa im v 26. minúte aj podarilo. Druhú presilovku z troch využil Tomáš Kundrátek. V 28. minúte hral Slovan opäť v početnej prevahe a drvil súpera v obrannom pásme. Novokuzneck však potrestal jeho chybu v obrane a v 32. minúte ho do vedenia 3:2 poslal Poliščuk. Slovan následne ubránil presilovku a v závere tretiny si ešte jednu zahral, ale napriek útočnému tlaku nedokázal vyrovnať.

Slovanu vyšiel vstup do tretej tretiny a v 43. minúte vyrovnal stav na 3:3 Kyle Chipchura po prieniku Jegliča. Mal veľkú streleckú prevahu a neustále sa snažil rozhodnúť zápas. V 52. minúte, navyše, získal ďalšiu presilovku. Paradoxne, Novokuzneck v nej strelil štvrtý gól zásluhou Razumova po úniku dvoch proti jednému. Odpoveď bola blesková, na 4:4 vyrovnal Michal Hlinka. V poslednej minúte si dal takmer vlastný gól Skutar, no skóre sa už nemenilo. Slovan tak stratil doma ďalší bod s najslabším tímom ligy.

Slovan začal predĺženie dobre a vybojoval si presilovú hru. Mal v nej aj potom niekoľko šancí na víťazný gól, ale brankára Karejeva už neprekonal. Pomer striel bol po 65 minútach 48-16, no skóre 4:4. V nájazdoch uspel ako jediný Soloviov v tretej sérii a rozhodol o výhre Novokuznecka 5:4. Vylepšil si sezónnu bilanciu v nájazdoch na 3-0, Slovan si ju zhoršil na 1-4. Z hráčov Slovana neuspeli Jeglič, Sádecký ani Cheechoo.

Kým Metallurg si predĺžil prvú víťaznú sériu v ročníku na tri duely, Slovan prehral tretí zápas po sebe a aj druhý proti najhoršiemu tímu súťaže v sezóne. Domácu sériu zakončí už v sobotu od 17:00 proti Omsku.

Zostrihy z celého zápasu:


Zostava Slovana: Brust (Pogge) - Meszároš, Novák, Smole?ák, Taffe, Chechoo – Švarný, Plastino, Chipchura, Luš?ák, Jeglič – Ďaloga, Starosta, Musatov, Kopecký, Hlinka – Kundrátek, Šiška, Sádecký, Vopelka


Zostava Novokuznecka: Karejev (Poďapoljskij) – Skutar, Ľamkin, Fatkullin, Kuklev, Arbuzov, Vasilčenko, Titov, Michajlov – Komaristý (A), Zemčenko, Soloviov – Jemec, Taratuchin, K. Semionov (A) – Jazkov, Poliščuk (C), Vicharev – A. Michejev, Razumov

OHLASY PRED Z?PASOM:



Pozri aj: Slovan dnes privíta najslabší tím súťaže + video

Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist