Vyhľadávanie
Sumáre

Kunlun tesne zdolal Slovan, Marcinko skóroval + video

Autor: Marián Masaryk  /   05. januára 2017

Slovan Bratislava odohral vo štvrtok šiesty zápas aktuálnej domácej série a vôbec prvý proti Kunlunu Red Star aj s dvoma Slovákmi. Tí mu napokon pomohli bodmi k výhre 2:1 po predĺžení.


SLOVAN BRATISLAVA – Red Star Kunlun 1:2 PP (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 30. Cheechoo (Taffe, Hlinka)(PP)– 52. Marcinko (Bakoš, Järvinen)(PP), 65. Mäntylä (Rau, Enlund)(PP)
Strely: 21-42, Trestné minúty: 10-6

Miroslav Šatan pred zápasom počas ceremoniálu povedal, že sa cíti byť poctený a nečakal, že ho klub zaradí medzi svoje legendy. Poďakoval sa najmä rodičom za podporu, ale aj trénerom a fanúšikom. Zožal pritom veľký potlesk a diváci skandovali jeho meno.

Článok pokračuje pod reklamou


Kunlun vstúpil do zápasu lepšie a po troch minútach hry si vybojoval prvú presilovú hru, no nič z nej nevyťažil. V 6. minúte mal Slovan prvú veľkú šancu zápasu. Taffeho strelu z kruhu vyrazil Karhunen iba pred Cheechooa, no ten nedokázal puk upratať do brány. V 9. minúte musel Pogge zasiahnuť po tom, čo pred ním strelu Pereťagina tečoval Šťastný. O dve minúty neskôr si aj domáci zahrali úvodnú presilovku po faule Marcinka, ale skóre v nej neotvorili. V 16. minúte Karhunen vyrazil puk po strele Surového pred seba, no nebol tam žiaden hráč Slovana. Vzápätí sa predral do zakončenia cez Šťastného Collins, ale Pogge bol pozorný. V 17. minúte Taffe skóroval efektnou tečou, ale gól neplatil pre vysokú hokejku. V závere prvej tretine pálil z čistej pozície Jašin, ale Pogge skvelo zasiahol lapačkou.

V úvode druhej tretine sa hralo zo strany na strany s viacerými pološancami. Ani jeden brankár však nemal veľa práce. V 29. minúte hral Slovan druhú presilovku v zápase a využil ju na otvárací gól. Svoj 12. presný zásah v sezóne si pripísal Jonathan Cheechoo presnou strelou z pravého kruhu. V 33. minúte dostal Kunlun šancu odpovedať rovnakou mincou, ale nevyužil ju. V závere tretiny bol vylúčený aj druhý Slovák v tíme hostí Bakoš. Na ľade sa ešte strhla menšia potýčka.

Slovan dohrával v úvode tretej tretine presilovku, ale druhý gól nepridal. V 50. minúte musel Pogge po rýchlom brejku Kunlunu dvakrát zasiahnuť – po strele Fleuryho a následnej dorážke Bakoša. V 52. minúte hrali hostia presilovú hru a slovenská dvojica vyrovnala stav na 1:1. Bakošovi vyrazenú strelu dopravil do siete Tomáš Marcinko. Po ich ďalšej spolupráci neskôr nebezpečne vystrelil Mäntylä, ale Poggeho neprekonal. V 56. minúte mohol rozhodnúť Kundrátek, ale Karhunen jeho pokus vyrazil. Minútu a pol pred koncom mal ideálnu šancu na víťazný gól Kunlun po vylúčení Starostu. Na strely vyhral v tretine 16:7 a celkovo 36:20, ale zápas dospel do predĺženia.

V ?om mohol po minúte skórovať opäť Cheechoo, ale Karhunen mu to nedovolil. Pred Poggeho sa medzitým natlačil Bakoš a dorážať sa snažil aj Fleury, ale neúspešne. V 64. minúte bol vylúčený Surový a Slovan sa musel brániť pri hre 3 proti 4. Nevydržal to a Mäntylä 32 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o triumfe Red Star 2:1.




Zostava SLOVANA: Pogge (Brust) - Sersen, Kundrátek, Hlinka, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Jeglič, Vopelka – Starosta, Ďaloga, Musatov, Surový, Chipchura – Bačík, Skalický, Šťastný, Luš?ák – Pätoprstý

Zostava Kunlunu: Karhunen (Kuzmin) – Mäntylä, Jalasvaara (C), Viklund, Järvinen, Pereťagin, Bellemore – Rau (A), Collins, Poniakrovskij – Fleury, MARCINKO, BAKOŠ (A) – O. Jašin, Sallinen, Enlund – J. Aľševskij, Pereskokov, Yue


Pozri aj:
Slovan privíta čínskeho nováčika aj s dvomi Slovákmi
Šatana uvedú do Siene slávy, bude mať aj zástavu

Pred samotným zápasom sa uskutočnil slávnostný ceremoniál na počesť Miroslava Šatana. V rámci neho ho uviedli do klubovej Siene slávy a pod strop štadióna vyvesili pamätnú zástavu.

#legenda 💙

Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),



Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist