Vyhľadávanie
Sumáre

Dvojgólový Taffe zariadil triumf Slovana nad Admiralom v poslednej minúte! + video

Autor: Marián Masaryk  /   08. januára 2017

Slovan Bratislava odohral v nedeľu siedmy zápas aktuálnej domácej série proti Admiralu Vladivostok. Zvíťazil v ?om tesne 3:2 najmä vďaka dvom gólom Jeffa Taffea


SLOVAN BRATISLAVA – Admiral Vladivostok 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Góly: 3. Šťastný (Surový), 35. Taffe (Cheechoo), 60. Taffe (Chipchura) – 26. Wright (Tkačov, Sabolič), 30. Makarenko (Blum, Siragiov)
Strely: 39-32, Trestné minúty: 12-12

Slovan začal výborne, už v prvej tretine Serebriakov len vyrazil strelu Surového pred voľného Andreja Šťastného, ktorý otvoril skóre svojím prvým gólom v sezóne. Prvú väčšiu šancu Admiralu mal Makarenko, ktorý sa v 5. minúte predral cez viacero slovanistov až k zakončeniu, ale pálil nepresne. V 8. minúte mohol opäť skórovať Šťastný, ale v koncovke prečíslenia Slovana 3 proti 1 mu skĺzol puk z hokejky. V 10. minúte ďalšiu akciu Šťastného so Surovým zakončil druhý menovaný, ale neúspešne. Vzápätí hral Admiral prvú presilovku v zápase, ktorú nevyužil. Brust musel zasiahnuť len po teči Wrighta po strele Saboliča od modrej. V 14. minúte bol po menšej šarvátke pred Brustom vylúčený jeden hráč na každej strane. Brust musel pri hre 4 proti 4 riešiť situáciu po prieniku Kazakova a dorážke Makarenka. V 19. minúte hrali hostia druhú presilovku, ktorú predelila prestávka. Admiral otočil pomer striel, ale skóre nevyrovnal.

Článok pokračuje pod reklamou


V 23. minúte si Slovan vybojoval prvú presilovku. Nevyšla mu a krátko po nej navyše inkasoval. Po prečíslení Admiralu Tkačov naservíroval puk pred bránu úplne voľnému Wrightovi, ktorý nemal problém vyrovnať na 1:1. Slovan hral vzápätí ďalšiu presilovku a aj keď v nej hostí zatlačil, neskóroval. V 29. minúte sa ocitol v tutovke Halama po brejku a prihrávke Jegliča, ale neprekonal Serebriakova. Známe „nedáš, dostaneš“ platilo už o 40 sekúnd, keď Makarenko po úniku poslal Admiral do vedenia 2:1. Brust si puk nešťastne zrazil do brány. Gól potvrdil až videorozhodca. Slovan mal šancu rýchlo vyrovnať v presilovke, ale nevyužil ju. Následne sa dostal do prečíslenia 3 proti 1, no obetavý súper sa hodil do prihrávky Skalického. Až v 35. minúte sa dočkal, keď sa zopakovala situácia pri prvom góle. Tentoraz strelu Cheechooa dorazil do odkrytej brány Taffe. Serebriakov bol neistý a v 37. minúte mohol z ďalšej dorážky skórovať Ďaloga. Skóre sa však už nemenilo.

„Poľavili sme a oni to využili. Majú dobrý tím," povedal v prestávkovom rozhovore Nick Plastino.

V 43. minúte Luš?ák zbytočným faulom oslabil Slovan, ktorý sa musel brániť. Paradoxne, v oslabení mohol skórovať Plastino, ktorý v čistej šanci po chybnej rozohrávke Admiralu zaváhal a neprekonal Serebriakoa. Ten musel zasahovať aj po následnej strele Starostu. Rozbehnutí domáci kontrolovali hru, Brust nemal žiadnu prácu. Až v 49. minúte ho takmer prekonal spoza brány Sajustov, ktorý predviedol sólo zo stredného pásma. V 51. minúte hral Admiral ďalšiu presilovku po vylúčení Starostu. Veľkú šancu rozhodnúť mal Kazakov, ktorý len tesne minul bránu. V 55. minúte dostal aj Slovan ideálnu šancu streliť rozdielový gól v presilovej hre. Skrátilo ju však vylúčenie Ďalogu. Hrdinom Slovana sa stal napokon Taffe, ktorý 38 sekúnd pred koncom tečoval za Serebriakova strelu Cheechooa.

Slovan sa po triumfe posunul na 10. miesto Západnej konferencie. Ďalší, v poradí ôsmy duel domácej série odohrá v stredu od 19:00 proti Jekaterinburgu aj s Michalom Čajkovským.



Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Sukeľ, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Nedorost, Halama, Jeglič – Starosta, Ďaloga, Šťastný, Surový, Chipchura – Bačík, Skalický, Luš?ák, Hlinka – Pätoprstý

Zostava Admiralu: Serebriakov (Tretiak) – Blum (A), Bartulis (C), Morrisonn, Volčenkov (A), A. Zemčonok, Gavrilenko, Kurašov, Iľjin – Tkačov, Wright, Sabolič – Alexandrov, Jakovlev, Siagriov – Kazakov, Makarenko, D. Žafiarov – Gorškov, Sajustov, M. Plotnikov

Pozri aj:
Ďalším súperom Slovana z východu je Admiral


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist