Vyhľadávanie
Sumáre

VIDEO: Brust vynuloval Spartak, Musatov dvojgólový!

Autor: Marián Masaryk  /   17. januára 2017

Slovan Bratislava odštartoval v utorok päťzápasový tripu na ľade Spartaka Moskva. Súperovi vrátil predošlé prehry aj s úrokmi a zvíťazil 3:0. Barry Brust vychytal tretiu nulu v sezóne.

Spartak Moskva – SLOVAN BRATISLAVA 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Góly: 7. Musatov (Jeglič, Plastino), 22. Musatov (Plastino, Chipchura), 38. Kundrátek (Cheechoo)(PP)
Strely: 23-25, Trestné minúty: 8-8

Úvodnú veľkú šancu na prvý gól mal Luš?ák, ktorý sa po prihrávke Skalického dostal do ideálnej pozície. Svensson však zasiahol. V 7. minúte Jeglič po individuálnej akcii našiel pred bránou voľného Igora Musatova a ten už poslal hostí do vedenia 1:0 proti jeho bývalému tímu. Spartak potom pridal a Brust sa zapotil najmä po tvrdej strele Gilroya z 9. minúty. V polovici tretiny hral Slovan prvú presilovku, ale po minúte ju ukončil faul Jegliča na brankára. Domáci si tak tiež zahrali v presile, ale skóre sa nemenilo. Kundrátka neskôr zasiahol súper hokejkou do tváre, ale vylúčený nebol. V 15. minúte mohol vyrovnať Gilroy, ale strelou z medzikružia neprekonal Brusta. Ten už udržal náskok Slovana až do prestávky.

Článok pokračuje pod reklamou


Slovan vstúpil do druhej ešte lepšie ako do prvej. Už v 22. minúte zvýšil náskok na 2:0 opäť Musatov, ktorý dorazil za Svenssona strelu Plastina. V 28. minúte mohlo byť 3:0, ale Jeglič nezakončil prečíslenie 2 proti 1 ideálne. Na opačnej strane mal kontaktný gól ma hokejke Stoa, no Brust ho v tutovke vychytal. Ďalšiu čistú šancu mu chytil o pár minút neskôr, preverila ho aj strela Radila. V 37. minúte si Slovan mohol vydýchnuť po tlaku súpera v druhej presilovke. Tú už využil zásluhou Tomáša Kundrátka a jeho presnej strely od modrej. V závere tretiny si zahral v početnej výhode aj Spartak, ale predelila ju prestávka. Skvelý Brust dovtedy zastavil všetkých 19 striel.

Spartak dohrával v úvode 3. tretiny druhú polovicu presilovky. Brusta v nej ohrozila najmä strela Leščenka, ktorá ho trafila do masky. Spartak bol naďalej aktívny a v 50. minúte si vybojoval ďalšiu presilovú hru. Nevyšla mu však najlepšie a ani v nej neskóroval. Domáci nedokázali Slovan na dlhší čas zatlačiť a v 59. ich, navyše, oslabil faulom Bobrov až do konca duelu. Na nič sa už nezmohli, a tak Slovan zvíťazil 3:0. Vo štvrtom vzájomnom súboji sezóny vyhral nad Spartakom prvýkrát v riadnom hracom čase. Brust vychytal tretí shutout v sezóne s 23 zákrokmi.

Zostrihy zo zápasu:


Druhý zápas výjazdu odohrá Slovan vo štvrtok na ľade Nižnekamska. Vstúpi do? s päťzápasovou víťaznou a osemzápasovou bodovou sériou.


Zostava SLOVANA: Brust (Pogge) – Sersen, Kundrátek, Sukeľ, Taffe, Cheechoo – Švarný, Plastino, Musatov, Jeglič, Chipchura – Starosta, Bačík, Skalický, Luš?ák, Šťastný – Rosandič, Hlinka, Šiška, Petráš - Pätoprstý

Prvá formácia Slovana:

Zostava Spartaka: Svensson (Truškov) – Provolnev, Gilroy (A), Sergijenko, Bondarev, Kirillov, Dyblenko, V. Sorokin, Klauzov – Leščenko, Stoa, Radil – Glazačov, Stapleton, Mirnov – Šmeľov, Potapov (C), Tolpeko – Pavľukov, Bobrov, Li

Pozri aj:
Slovan čaká štvrtý súboj v sezóne so Spartakom. Jeglič: Chceme hrať svoju hru a potvrdiť formu (preview)


Zdroj, foto: oficiálne weby KHL, HC Slovan Bratislava


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku
Dôležité termíny
Majstrovstvá sveta juniorov
26. decembra 2022 - 5. januára 2023

CHL/NHL Top Prospects Game
25. januára 2023

Vstupný draft NHL
28. a 29. júna 2023
SlovakKHL.sk je portál, ktorý od roku 2010 poskytoval spravodajstvo z KHL zamerané predovšetkým na slovenských hráčov. Od februára 2022 pokrýva mladé slovenské nádeje v popredných zámorských ligách.

© 2010 - 2024 SlovakKHL.sk

Facebook
SlovakKHL.sk
TOPlist